Beernem

04-10-10

Strapdag werd een succes

Alle scholen uit Groot-Beernem hebben op woensdag 22 september deelgenomen aan de Strapdag. Strappen staat voor veilig stappen en trappen van en naar school. Het gemeentebestuur bedankt alle lagere scholen die aan deze verkeersveilige dag voor de schoolkinderen hebben meegewerkt.strap.jpg

Alle Beernemse lagere scholen kregen van het gemeentebestuur een pakket

fluorescerend, alsook voor iedere leerling een Octopusroutekaart. Opmerkelijk aan deze kaart is dat ze apart en specifiek ontworpen is voor iedere Beernemse lagere school. Het Octopusteam, bestaande uit leerlingen, leerkrachten, directie, ouders en het gemeentebestuur maakt de leerlingen wegwijs langs de veiligste routes naar school. Op de kaart zijn de knelpunten met foto’s aangeduid en staan er tips op voor wie te voet komt, met de fiets of met de auto. “De gemeente Beernem vindt de verkeersveiligheid van de schoolkinderen levensbelangrijk”, aldus schepen Jos Sypré. “Vijf jaar geleden zijn alle schoolomgevingen zone 30 geworden. De Strapdag, een autoluwe schooldag voor basisscholen, laat deze vijfde verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan. Ook het Octopusplan viert zijn vijfde verjaardag”, aldus de schepen.

Verkeerslessen

Alle Beernemse lagere scholen stapten enthousiast mee in het Octopusplan en werden uitgenodigd om mee te stappen. “Zo zien we dat de leerlingen van de VBS De Regenboog met een versierde fiets naar school kwamen. Achteraf werd de mooiste fiets per klas verkozen. In een finale verkozen we dan de mooiste fiets van de school”, aldus Sypré. “In de Gemeenteschool van Oedelem stimuleerden we de kinderen om op een leuke manier naar school te stappen of te trappen en werden weggebruikers en schoolbezoekers gewezen op de verkeersproblematiek”, aldus directeur Hilde Landuyt. “Aan de schoolingang maakten de leerlingen krijttekeningen en kwam de politie fietsen graveren. Tevens legden we contacten met het fietspunt aan het station voor een les techniek rond fietsen. We organiseerden verkeerslessen werden in de klassen”.

Ook Ter Bunen deed mee en daar werd een nationale verkeersweek georganiseerd. “In onze wijkschool Oostveld maakten we van de gelegenheid gebruik om meer zichtbaarheid te geven aan de zone 30”, aldus directeur Jan Hooft. “Het dragen van een fluovestje is voor onze fietsers een verplichting geworden. We zullen ook meer en meer het dragen van een fietshelm stimuleren, wat een mogelijke hersenschade kan voorkomen”.

15:56 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.