Beernem

28-09-10

FC Oelem laat het afweten tegen Zwaneburg

De ganse eerste afdeling moest het stellen zonder scheidsrechter. Voor deze wedstrijd gaf Stefaan Constant zich vrijwillig op en de man kweet zich uitstekend van zijn taak. Thuisploeg FC Oelem speelde een sterke eerste helft, maar zakte na de rust in elkaar als een pudding. Zwaneburg speelde op karakter en won verdiend deze partij.oelem.jpg

Gedreven door de wind was het vooral Zwaneburg, dat in de aanvangsfase van de wedstrijd de neus aan het venster stak. Na tien minuten stak Kurt Hongerloot het leder door tot bij de doorspurtende Frederik De Grande, die geen genade kende en de score opende : 0-1. Oelem schoot plots wakker en begon beter te combineren. Een eerste poging van Thijs Van Hulle werd door gastportier Jurgen Devos knap in hoekschop afgeweerd. Rond het halfuur krulde Kristof Claeys een vrijschop op het hoofd van Tony Van Brabant, die meteen de bordjes gelijk hing : 1-1. De partij kon alle kanten uit en Kurt Hongerloot zond nog een vrijschop nipt naast de kruising. Zwaneburg creëerde nog een nieuwe poging toen Jan Demunck zich doorzette, maar thuisgoalie Hans Bellaert reageerde attent. Op slag van rust knalde Frederik De Grande nog op de lokale dwarslat.

Strafschop

Na de rust kwam Zwaneburg sterker voor de dag en creëerde meteen een kans, maar Bellaert redde. Nog geen vijf minuten in de tweede helft vloog de pegel van Kristof De Jaeghere op de lat, maar even later werd de doorgebroken Jan Demunck in de zestienmeter gehaakt door Mattias Steemans, zodat de gelegenheidsreferee meteen naar de stip wees. Kapitein Frederik De Grande nam zijn verantwoordelijkheid  en knalde Zwaneburg op voorsprong : 1-2. Na een uur spelen leek de partij gespeeld toen Kristof Tavernier oog in ook kwam te staan met Bellaert. De gastspits stak het ronde ding naast de lokale doelman : 1-3. Nog geen vijf minuten verder viel het doek definitief toen Steve Vandemoere het leder bij een lokale verdediger ontfutselde en Bellaert geen schijn van een kans gaf : 1-4. Zwaneburg tikte de match gewoon uit en stak hier verdiend drie punten op zak.

FC Oelem: Bellaert, Van Houtter, Dhaese, Claeys, Keereman, Goethals, Steemans, Van Hulle, Van Der Weyst, Van Brabant, Sierens, Maveau, Claeysier, De Baere.

Zwaneburg: Devos, Cool, Dejaeghere, Timmerman, Vermeulen, Demunck, Broucke, De Grande, Tavernier,Vandemoere, Hongerloot, Haezebrouck, Delrue, Van Middel, Huyghe.

15:58 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.