Beernem

26-09-10

TTC Topspin bestaat dertig jaar

- Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van TTC Topspin werd verzamelen geblazen voor een gezellige maaltijd. Op de feestelijke receptie schetste voorzitter Romain Roegist de historiek van de club. pingpong.jpg

De initiatiefnemer voor de oprichting van een tafeltennisclub was Freddy Lammertyn. “Samen met Freddy was ik onmiddellijk te vinden om een tafeltennisclub op te richten”, opent Romain Roegist. “Een gemotiveerd bestuur werd samen gesteld en samen met Peter Van Heers, Nico De Witte, Chris De Schuyter en Johan De Vuyser maakten we werk om onze club uit te breiden. Een opmerkelijke prestatie is het feit dat De Vuyser, Lammertyn en ikzelf al dertig jaar deel uitmaken van de groep. We zijn dan ook heel trots en dankbaar dat er nog vrijwilligers te vinden zijn, die zich volledig willen inzetten om jongeren op te leiden”, aldus Romain Roegist.

De Boeie

Schepen van Sport, Jos Sypré vindt dat een dergelijke club belangrijk is voor het creatief sporten. “De naam Topspin, verwijzend naar een soort tafeltenniseffect om de tegenstander te verrassen is de club werkelijk op het lijf geschreven. De club laat iedereen sporten op een eigen niveau, waarbij amusement hoog in het vaandel staat en toch tot mooie resultaten leidt. Topspin is een beduchte tegenstander bij veel tornooien en competities. Het siert de leden van de club, dat ze ook belangstelling koesteren voor kinderen met een beperking. Zo vond ik het initiatief om een tafel af te staan aan de kinderen van De Bevertjes schitterend. Als puur recreatieve vereniging met toch tafeltennis van een hoog niveau vergt het jaarlijks invullen van de subsidie-aanvragen vermoedelijk meer inspanningen dan het natellen van de gemeentelijke financiële ondersteuning door het gemeentebestuur. Van jullie lokaal De Boeie, de vroegere gemeentewerkplaats, maken we werk voor jullie, de Kangoeroetjes, de Bereschutters en de Callanecticslessen om de lokalen te voorzien met het nodige sanitair, bergruimtes op maat, kleedkamers met douches en een polyvalente kantine”, aldus Jos Sypré.

De laureaten van het afgelopen clubkampioenschap werden dan ook even in de bloemetjes gezet. Bij de jeugd klopte Aurelio Zutterman als eerste af, voor Jeroen en Sander Vandenabeele. Bij de seniors ging Dirk De Laender met de titel lopen voor Freddy Lammertyen en Peter Van Heers.

11:38 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.