Beernem

25-09-10

Vijftig rozen voor Antoinette en Daniël

Rustig gelegen in de Waterstraat wonen op het nummer 95, Antoinette Mostaert en Daniël Bonne, die er hun vijftigjarig jubileum vierden. Burgemeester Johan De Rycke en schepenen Martine De Roo, Carine Janssens en Mie Debruyne feliciteerden de jubilarissen.jub2.jpg

Het huis van Antoinette en Daniël ligt niet ver van de spoorweg Brugge-Gent, maar de tuin is echt een juweeltje. Prachtige bloemen staan er nog volop in bloei. Aline is geboren in Beernem op 12 februari 1937, terwijl Daniël afkomstig is uit Ruiselede en voor het eerst van zich liet horen op 14 oktober 1937. “We hebben één dochter en twee kleinkinderen, Sophie en Dries”, vertelt Antoinette. “Sophie is 14 jaar en Dries telt al 18 lentes. “We wonen hier in mijn ouderlijk huis. Daniël is, toen hij  nog kind was, hier komen wonen in de omgeving, zodat we eigenlijk niet ver hebben moeten zoeken om elkaar te vinden”, lacht Antoinette.

Vrije tijd

Vroeger ging het paar graag dansen. “Ik heb altijd graag gedanst”, vertelt Antoinette. “Nu gaat dat niet zo goed meer. Vroeger trokken we veel naar de Palma in Gits en ook naar Blankenberge om te luisteren naar mijn favoriet, Bobby Setter. Nu durven we nog eens naar de Kakadoe te rijden om er wat vrije tijd door te brengen. Verder houdt Daniël zich bezig met zijn tuin en zijn vinken”. “Dat klopt”, beaamt Daniël. “Vroeger mochten we nog vinken vangen, maar thans is dat verboden, met als gevolg dat je nu zelf moet proberen vinken te kweken. Rond ons huis hebben we nog heel wat grond liggen, dat ook onderhouden moet worden. Met mijn moestuintje ben ik ook al een paar uren zoet”, aldus Daniël.

10:48 Gepost door Reginald in Familie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.