Beernem

22-09-10

Vrijwilligers renoveren speelplaats in Oostveld

Onlangs werd de gerenoveerde speelplaats van het parochiaal centrum in Oostveld officieel geopend. Het parochiaal centrum huist in een gebouw van 1954, waarin een jongensschool was gevestigd en gebouwd werd door pastoor De Jans. Het centrum is eigendom van vzw Dekanale werken Brugge-Zuid, dat het gebouw gratis ter beschikking stelt aan de parochie Sint-Petrus Oostveld.spleel.jpg

In 1974 werd de schoolsituatie opgeheven en terug samengebracht in de kloosterschool, zoals het nu nog is. Bijgevolg kon de parochie de zaal gebruiken als lokaal voor verenigingen. “In 1990 werd de zaal afgekeurd omwille van de veiligheid”, vertelt Cecile De Rycke, die als verantwoordelijke is aangesteld. “De inwoners van Oostveld staken de handen uit de mouwen en een totale renovatie werd aangevat. Reeds in 1993 werden vijf nieuwe jeugdlokalen op zolder ingericht. Nu beschikt het centrum voer acht lokalen voor de jeugd.  In 2000 huldigden we het gelijkvloers in en dat na vele activiteiten om de nodige euro’s bijeen te scharrelen. De verenigingen leverden enorm veel gratis werk. In 2005 werd met de hulp van vzw ’t Zwarte Veld een nieuwe bar-keuken gerealiseerd”, legt Cecile De Rycke uit.

Koer

De oude vervallen koer uit 1954 liet niet meer toe om er activiteiten te ontplooien met als gevolg dat er een akkoord tot stand werd gebracht over de aanpak van de renovatie.  “Met onbezoldigde werklieden en hulp van de Chirojeugd konden we vanaf september 2009 starten”, vervolgt Cecile De Rycke. “Alle rioleringen werden vervangen en aangepast aan de nieuwe wetgeving van scheiding hemel- en afvalwater. De ondergrond werd uitgebroken, genivelleerd en bijna dertig cm verhoogd. Alle werken moesten handmatig gebeuren, gelukkig met veel hulp van oud-leiders en huidige leiders van de Chiro. Het werd een zware, maar mooie realisatie. Nu stellen we vast dat deze koer al te klein is om genoeg plaats te beiden aan de vele gebruikers”, aldus een gelukkige Cecile De Rycke.

11:30 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.