Beernem

14-09-10

Een babbel met cultuurfunctionaris Conny Lambert

Het culturele seizoen2010-2011 is een mijlpaal in het nog jonge bestaan van OC De Kleine Beer. Dit jaar wordt de vijfde verjaardag gevierd met start in het eerste weekend van oktober met een opendeur, meteen het startschot voor een feestelijke week met muziek, theater, film en jong geweld. Conny Lambert is er opnieuw in geslaagd om samen met de Raad van Beheer en met heel wat verenigingen, een veelbelovend cultureel programma samen te stellen.cultuur.jpg

Conny Lambert legt uit hoe ze erin geslaagd is een meer dan degelijk programmaboekje klaar te stomen. “We krijgen heel veel zaken toegestuurd van bepaalde bureau’s. Toch proberen we in OC De Kleine Beer andere accenten te leggen, zodat ons programma geen copie is van hetgeen gebeurt in de ons omringende centra. We zoeken naar diversiteit en alternatieven. We beschikken wel over een substantieel budget, maar kunnen dit niet vergelijken met deze van grote centra. We kunnen geen groot aanbod bieden, want dan zou ons budget in korte periode opgebruikt zijn. We proberen tevens ook Beernems talent aan bod te laten komen”, vertelt Conny Lambert, die het dit jaar heel moeilijk kreeg om een degelijk programmaboekje samen te stellen. “We waren vrij laat met een aantal zaken. Het theater was zeer moeilijk om al die gezelschappen vast te leggen. Zij bouwen op in het voorjaar en spelen in het najaar, terwijl ons najaar al druk bezet was met vaste verenigingen. De harmonie en Wonnebronne zaten al vast, zodat we de gaatjes moesten opvullen”, legt Conny Lambert uit.

Blikvanger

Een uitgesproken blikvanger staat er niet in het programmaboekje. “Neen”, beaamt Conny Lambert. “Onze politiek bestaat erin te zorgen voor elk wat wils. De bedoeling is om bij  iedere inwoner van Groot-Beernem belangstelling voor cultuur op te wekken. Op deze manier hopen we meer mensen de weg naar ons cultuurcentrum te laten vinden. We proberen zowel jong als minder jong, liefhebbers van klassiek of pop en rock aan te spreken, het brengen van monologen of grote theaterstukken, een gevarieerde mengeling, omdat we als gemeenschapscentrum vooral voor Groot-Beernem programmeren. We onthouden ons van hoogdragende megavoorstellingen. Al onze keuze worden besproken in een werkgroep waarvan Dirk en ikzelf deel van uitmaken. We komen zo’n drie keer per jaar samen met de Raad van Beheer, waarin mensen zetelen, die veelal naar andere centra gaan. We maken dan een voorstel, dat opnieuw naar de Raad van Beheer trekt om tenslotte het fiat te krijgen in het schepencollege. Onze duurste investering is Customs, een Leuvense rockband. Deze band boeken we naar aanleiding van vijf jaar OC en doen dit in samenwerking met jeugdhuis The Nooddle, dat dit jaar vijftien jaar bestaat.  Deze groep valt ook in de smaak van jongeren en dertigers. Het gebeuren gaat door in de polyvalente zaal, waar toch zo’n vierhonderd mensen binnen kunnen”, aldus Conny Lambert, die ook nog even meegeeft dat de gemeente geïnvesteerd heeft in een nieuw ticketsysteem. “Het is een soort databank, waarin belangstellenden kunnen intekenen. Wij voegen de klanten in het systeem, wat de administratie veel eenvoudiger maakt”, aldus Conny Lambert.

21:24 Gepost door Reginald in Cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.