Beernem

25-08-10

Vijftig rozen voor Magdalena en Romain

Magdalena Vermeire en Romain Neyrinck uit de Hugo Verrieststraat 9 in Beernem, vierden vorige week hun gouden huwelijksjubileum. Burgemeester Johan De Rycke en schepen Martine De Roo hielden eraan de jubilarissen te feliciteren. Zo hadden ze een geschenk vanuit het gemeentebestuur met zich mee en las de burgemeester een telegram met felicitaties voor vanuit het Koninklijk Paleis.goud.jpg

Magdalena Vermeire zag voor het eerst het levenslicht op 3 november 1940 in Ruiselede, terwijl toen al Romain Neyrinck al vanaf 2 februari 1939 op de aarde rondliep. “Mijn vader heeft altijd bij de spoorwegen gewerkt en had toen dienst in Beernem, vandaar dat we in Beernem terecht zijn gekomen”, vertelt Magdalena Vermeire, die in 1963 dochter Dorine op de wereldzette. “Ze is gehuwd met Filip Declerck en samen hebben ze een dochter Delphine. Mijn man Romain is zelf ook bij de spoorwegen actief geweest”.

Hobby’s

Voor hobby’s heeft het echtpaar nooit tijd gehad. “Neen”, beaamt Magdalena. “Romain werkte in ploeg in Merelbeke, zodat hij onregelmatige werkuren had. Ikzelf ging aan de slag in de Beernemse Tricotfabriek en later schakelde ik over naar Siemens in Brugge. Ook daar werkte ik in ploeg, zodat we eigenlijk geen tijd hadden om ons met hobby’s bezig te houden. Tot vandaag de dag zijn we altijd wel met iets bezig. Onze dochter woont in De Pinte en ook daar houden we ons bezig met het onderhoud van de tuin, naast onze eigen tuin. We hebben altijd iets te doen en hebben zelfs nog tijd te kort”, aldus Magdalena, die op de dag van het interview thuis vast zat door de overvloedige regenval.

Foto: Magdalena Vermeire en Romain Neyrinck, hier met dochter Dorine, schoonzoon Filip en kleindochter Delphine, hebben altijd wel iets voor handen.

09:46 Gepost door Reginald in Familie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.