Beernem

23-08-10

Voor elk wat wils op kermis in Sint-Joris

Op vrijdag 3 september starten de jaarlijkse kermisdagen in Sint-Joris. Schepen Patricia Waerniers, die deel uitmaakt van de Kermisvrienden, onderstreept dat er weer heel wat op stapel staat. Nieuw is het feit dat er op zondagnamiddag 5 september een concert zal plaatsvinden gebracht door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beernem.

Om het kermisweekend in te zetten komen op vrijdag 3 september de sportievelingen aan bod: zij kunnen deelnemen aan de Lattenklieverswandeltocht  (inschrijving in zaal Sinjo; vertrek tussen 9u – 15u) met een afstand van 4 km, 6 km, 11 km of 15km. “Het centrum van Sint-Joris zal op zaterdag 4 september al heel vroeg ingenomen worden door allerlei kraampjes voor de rommelmarkt, die al voor de 14de keer wordt georganiseerd”, zegt Patricia Waerniers. “Op zondagnamiddag 5 september 2010 nodigen we alle inwoners van Sint-Joris uit om te genieten van een gratis muzikale kermiszondag.  Tussen het Pelderijn en zaal Sinjo zal een podium opgesteld staan, waar de Koninklijke Harmonie St-Cecilia Beernem om 15u een kermisconcert zal verzorgen. Bij regenweer verhuizen we naar zaal Sinjo.

Tijdens de pauze is het podium voor de jeugd van Sint-Joris, want geïnteresseerde kinderen kunnen deelnemen aan het Vrij Podium. Het belooft een gezellige zondagnamiddag te worden, want er wordt ook gezorgd voor een drankgelegenheid, terras en lekkere toetjes en versnaperingen”, legt Patricia Waerniers uit.

Kunst

Net zoals de vorige jaren pakt de familie Saey uit met hun kunstwerken. Onder de titel Kijken naar Kunst, brengen de familieleden Saey hun recentste werken. “Het is een traditie en nu reeds voor de 12de maal dat we deze kunsttentoonstelling inrichten”, aldus Danny Saey. “In het mooie zaaltje van café De Brug, naast het kanaal te Sint Joris, kan men er een variatie van kunst  bekijken, gemaakt door broers, zus, en andere familieleden Saey. Rustig en in een gezellige sfeer kan je er de kunstenaars ontmoeten. Schilderijen van mijn twee broers, Dirck en Hans en mezelf staan er uitgestald. Een ruime variatie van beelden gemaakt door zus Linda en nog andere kunst van de Saey’s  maken de grote ruimte tot een echte galerij”, aldus Danny Saey.

Na de kerkelijke dienst voor de overleden parochianen op maandag 6 september om 9u30 in de kerk van St-Joris, is er traditiegetrouw op maandag in zaal Sinjo een heuse animatienamiddag . Vanaf 13u30 gaan de deuren open voor een gezellige namiddag die start om 14u.  Volgende zaken worden aangeboden:  taart en koffie, gratis Bingo-spel met vele mooie prijzen en een filmvoorstelling ‘St-Joris in vroegere tijden’. De inkom bedraagt 3 €; kaarten dienen vooraf aangekocht te worden op 050/78.82.04 en bestuur Kermisvrienden. “Er is ook nog een tentoonstelling over 65 jaar KFC Sint-Joris te bezoeken op zaterdag 4 september in de nieuwe voetbalaccommodatie van de voetbalclub”, voegt Patricia Waerniers eraan toe.

21:45 Gepost door Reginald in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.