Beernem

19-08-10

Babyboom in de Vullaertstraat in Oedelem

Het zal wellicht uniek zijn in Vlaanderen dat in één en dezelfde straat, maar liefst zes gezinnen, die naast elkaar wonen, in het laatste jaar de ooievaar op bezoek kregen. In de Oedelemse Vullaertstraat was dat het geval voor de huisnummers 3, 5, 7, 9, 9A en 11. Ook schepen Jos Sypré woont in de Vullaertstraat en de man telt ondertussen ook al drie nakomelingen. babyboom.jpg

In de Vullaertstraat zijn er de jongste jaren nog kinderen geboren, maar dat in het laatste jaar in zes gezinnen, die naast elkaar wonen, zes kinderen werden geboren is wellicht uniek te noemen. “Opvallend is wel dat er in de Vullaertstraat heel wat nieuwe, jonge gezinnen zijn komen wonen, met zes geboortes op een rij”, zegt schepen Jos Sypré. “Ook nog andere ouders kregen er de laatste jaren een kindje bij. Die vele jonge gezinnen met heel wat kinderen, doen de Vullaertstraat toch wel in een ander daglicht stellen. Het is een verbindingsweg tot het dorp, dat echter aan vernieuwing toe is. Immers deze straat wordt veelal als doorgangs- of sluipweg gebruikt waarin ook al te snel wordt gereden. De weginfrastructuur laat dit immers toe. Daarnaast is het ook een ontsluitingsweg voor veel zwakke weggebruikers vanuit Den Akker, Wagenweg, Dikkeboomstraat en de N. Fonteynestraat. Deze straat vormt ook de toegangsweg naar de jeugdlokalen in de Wagenweg, de gemeentelijke vakantiewerking Grabbelpas, het tenniscomplex Smash, voetbalterreinen, sporthal en de wasserij. In het begin van de straat vinden we enkele handelszaken en zwaar vervoer durft er wel eens passeren. Het wegdek vertoont enkele verzakkingen, die regelmatig opgelapt werden. De straat beschikt over in slechte staat verkerende parkeerstroken en heeft weinig comfort voor fietsers en voetgangers. Momenteel onderzoeken we of we subsidies kunnen krijgen voor het vernieuwen van rioleringen, zodat we binnenkort de Vullaertstraat kunnen aanpakken”, aldus schepen Jos Sypré, die dank zij de infrastructuur van tennisclub Smash, de jonge gezinnen bij elkaar kreeg voor een groepsfoto.

Gezinnen

In het huisnummer 3 werd één jaar geleden Imani De Vuyst geboren. “Ikzelf werk in een crèche”, aldus mama Tiffany Van De Walle. “Ik kom uit Assebroek en vindt het fijn om hier te kunnen wonen”. Ook mama Melissa De Meyere uit het huisnummer 5 woont graag in Oedelem. “Mijn zoontje Lukas is thans acht maanden jong en zijn papa Bram Welkenhuyze werkt als bediende. Ik verjaar op dezelfde dag als mijn man”, lacht Melissa De Meyere, die maatschappelijke assistente is in Spermalie en afkomstig is van Oostkamp. Annelies Timmerman is gehuwd met een Antwerpenaar, Stefaan, die er maar niet in slaagt het Oedelems dialect onder de knie te krijgen. “Wij wonen in het nummer 7. Onze Sveta is momenteel dertien maanden oud. Mijn moeder woonde ook in deze straat. Sveta is het zusje van Evita”. Mila Pluvier (10m) woont met mama Valerie Kimpe en papa Ben in huisnummer 9. “Mila heeft nog een zusje Kjenta (2,5j)”, vertelt Valerie, die samen met Ben uit Brugge afkomstig is. “Ik was lid van de tennisclub en voetbalde in Oedelem, vandaar dat we hier komen wonen zijn”, aldus Ben Pluvier, die na de fotoshoot verder moest voetballen. In het huisnummer 9A vinden we  politieman Frederik Moens en  Nele Vandevoorde. “Onze Rune is bijna 2 maanden oud”, vertelt Nele, ook afkomstig uit Brugge. “We vinden de Vullaertstraat een heel aangename omgeving en wonen er vrij rustig”. Tenslotte vinden we in huisnummer 11 Nathalie Cantré, die er samenwoont met Dieter Baert. “Onze Milan telt momenteel 8,5 maanden. Ik ben als verpleegkundige te werk gesteld, terwijl Dieter in de bouw actief is. Dieter komt uit Sijsele en we zagen hier dit huisje te koop staan, zodat we hier zijn komen wonen”.

 

Foto : Schepen Jos Sypré woont net als de zes jonge gezinnen in de Vullaertstraat. Naast de schepen vinden we Tiffany Van De Walle met Imani De Vuyst, Meilissa De Meyere en Bram Welkenhuyze met Lukas, Annelies Timmerman en Stefaan met Sveta en Evita, Valeire Kimpe en Ben Pluvier met Mila en Kjenta, Frederik Moens en Nele Vandevoorde met Rune, Nathalie Cantré en Dieter Baert met Milan.

17:55 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een dikke proficiat aan al deze dolgelukkige ouders.

Gepost door: johan | 19-08-10

De commentaren zijn gesloten.