Beernem

14-08-10

Binnenkort inschrijvingsdag bij De Stekkertjes

Natuurjeugdvereniging De Stekkertjes houdt op zondag 29 augustus 2010 een inschrijvingsdag voor het nieuwe seizoen. Kinderen uit Groot-Beernem kunnen er worden ingeschreven om opnieuw een seizoen van spel en avontuur, met een kwinkslag naar de natuur, te beleven.stek.jpg

De Stekkertjes zijn gevestigd in het voormalig scoutsclubhuis juist naast de sporthal Den Akker. Enkele bestuursleden zijn al druk in de weer om het nieuwe seizoen voor te bereiden. “Inderdaad”, beaamt bestuurslid Robin Smessaert. “We hopen opnieuw op een grote opkomst te kunnen rekenen. Dit jaar is alleen Groot-Beernem nog actief. De kinderen uit Oostkamp blijven uiteraard heel welkom en we zullen hen dan ook met open armen ontvangen, maar we merkten dat de belangstelling daar aan het tanen was, vandaar onze beslissing om er alleen tegenaan te gaan. Trouwens vanuit het gemeentebestuur kregen we geen subsidies meer. Alle kinderen vanaf 8 tot 16 jaar zijn welkom. We delen ze in twee groepen in. Vooreerst hebben we De Stekkertjes voor kinderen van 8 tot 12 jaar en dan De Stekkers voor jongeren van 13 tot 16 jaar”, legt Robin Smessaert uit.

Activiteiten

Net zoals vorig seizoen zullen de leden kunnen deelnemen aan heel wat interessante activiteiten. “Ons programma voorziet voor elk wat wils”, vervolgt Robin Smessaert. “Zo is er een tocht naar het natuurdomein de Blankaart voorzien. Met de trein trekken we naar Technopolis. In onze activiteiten zijn wetenschap en het spelelement nauw met elkaar verweven. Op 12 september houden we dan een dia-avond dat als een introductie-avond kan beschouwd worden. Onze nieuwe leden heten we dan welkom en we tonen de dia’s van het vorige werkjaar. Verder is er nog een Ronde van Frankrijk met allerlei doe-activiteiten voorzien. Kajaktochten in het kanaal en een kamp zullen heel wat jongeren kunnen boeien. We zijn ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige Beernemse vereniging en we hopen ons huidig lokaal verder te kunnen uitbouwen”, aldus Robin Smessaert.

18:13 Gepost door Reginald in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.