Beernem

13-08-10

Dennis Barbion is ambassadeur bij de United Nations for a Free Tibet

Dennis Barbion uit de Zuidleiestraat te Beernem,  is ambassadeur bij de United Nations for a Free Tibet, voor België en Europa. Onlangs begeleidde hij Mr. Chime Youndung, voorzitter van de Nationale Democratische Partij van Tibet, op zijn Europese tournee. tibet1.jpg

Als graduaat toerisme en freelance toeristische gids kreeg Dennis Barbion (nu 40) in 2004 te kampen met een burnout. Toen ook nog enkele dichte familieleden stierven aan kanker, zocht Dennis oplossingen over vragen i.v.m. levensproblemen. “Ik zocht mijn toevlucht in het lezen van boeken over leven na de dood en reïncarnatie, zodat ik na een zoektocht op spiritueel vlak uiteindelijk belandde bij het boeddhisme. Ik kwam terecht in het Naropa-instituut in Cadzand, waar men mij met een groep een rondleiding verschafte en ik in contact kwam met boeken van de Vietnamese zenmeester Thich Nhat Hanh, die me toegang verschafte tot de boeddhistische filosofie. Ik probeerde hetgeen ik opstak toe te passen op mezelf. Nadien vertrokken we op een boeddhistische pelgrimstocht naar Indië en belandden in Dharamsala, waar ook de Tibetaanse regering in ballingschap verblijft. Daar is het eigenlijk allemaal begonnen”, vertelt Dennis Barbion, die later in contact kwam met iemand van Les Amis du Tibet in Wallonië.

Vlaanderen

Terug thuis stelde Dennis Barbion vast dat er in Vlaanderen geen enkele Tibet support groep bestond. Hij kwam in contact met de Antwerpse Inge Hermans, die een vereniging wilde opstarten. “Er werd een bestuursploeg gevormd voor de Vrienden van Tibet en eind januari 2008 kwamen we voor de eerste keer bijeen, waar we brainstormden over de mogelijke activiteiten die we konden organiseren. Na enkele vreedzame acties te hebben ondernomen voor de Chinese ambassade en het justitiepaleis in Brussel heb ik nadien de groep Vrienden van Tibet op Facebook beheerd. In februari 2010 kwam ik via Facebook in contact met een Australische mevrouw in de V.S. die de United Nations for a Free Tibet (UNFFT) oprichtte, die wereldwijd een signaal wou geven in verband met de problemen in Tibet. Na de nodige informatie te hebben ingewonnen, werd ik aangesteld als ambassadeur van de vereniging voor België en Europa”, legt Dennis Barbion uit.

Doelstellingen

De UNFFT is een non-profit organisatie gevestigd in Californië met bestuursleden over de hele wereld. “Ons uitgangspunt is om alle Tibet support groepen en individuele Tibet supporters te verenigen en zoveel mogelijk samen te werken om naar één gemeenschappelijk doel toe te werken: als één grote groep opkomen voor Tibet. Onze doelstellingen zijn de Tibetanen, zowel in Tibet als de Tibetanen in ballingschap overal ter wereld, te ondersteunen in hun vreedzame en geweldloze strijd voor vrijheid en het respecteren van de mensenrechten. We willen ook dat er een einde komt aan de genocide in Tibet. Daarbij voeren we campagne voor de vrijlating van alle politieke gevangenen en willen de Tibetaanse cultuur in stand houden en beschermen. Als een wereldwijd netwerk en informatiecentrum doen we ook aan sensibiliserng omtrent de Tibetaanse kwestie. Tevens willen we Tibetaanse culturele evenementen organiseren en ondersteunen, en acties en petities voor de Tibetaanse zaak organiseren”, legt Dennis Barbion uit.

Bezoek

Mr. Chime Youndung is al vier jaar voorzitter van de Nationale Democratische Partij van Tibet en wou met zijn Europees bezoek contact nemen met alle Tibetanen en sympathisanten voor Tibet in Europa, dit naar aanleiding van de heel belangrijke verkiezingen voor de Kalon Tripa (de Tibetaanse Eerste Minister) en het Tibetaanse Parlement in ballingschap die in 2011 plaats vinden. “In België had hij contact met de Vrienden van Tibet, een verantwoordelijke van het Tibetan Development Fund en enkele Belgische politici. Hij legde vooral de nadruk op het democratisch systeem met verschillende politieke partijen en het tweekamersysteem in het Tibetaans Parlement. Hiermee wil hij een kamer met leden die rechtstreeks worden verkozen door de Tibetanen wereldwijd en een kamer met vertegenwoordigers uit de diverse regio’s in Tibet en de Tibetaanse boeddhistische scholen”, legt Dennis Barbion uit. Daarnaast gaf Mr. Youngdung ook een speech in de Tibet Intergroup in het Europees Parlement in Brussel.

Schoenenproject

Dennis Barbion en zijn echtgenote Marijke Reynaert hebben een schoenenproject opgestart, dat tevens de steun van het Beernemse gemeentebestuur krijgt. “Schoenen zijn duur voor Tibetaanse vluchtelingen in Dharamsala. Door de slechte staat van wegen, de vele rotsachtige paden en de noodzaak voor gewone mensen om alles te voet te doen, is een degelijk paar schoenen onmisbaar. Daarom stellen wij aan geïnteresseerden voor om een paar schoenen te sponsoren. Wij kopen en verdelen de schoenen ter plaatse in het voorjaar van 2011. In de eerste plaats worden de schoenen geschonken aan het Jampaling elder’s home, een rusthuis voor Tibetaanse alleenstaande oudjes. Voor slechts 15 euro schenk je één paar nieuwe schoenen. Dit bedrag kan gestort worden op rekeningnummer 979-5925322-82 met vermelding “Schoenenproject 2011”. Al het ingezamelde geld gaat integraal en dit tot de laatste eurocent naar de aankoop van de schoenen. Wij kunnen echter geen fiscaal attest afleveren”, aldus Dennis Barbion.

Info: http://unitednations4freetibet.com, dennis.barbion@telenet.be.

 

22:58 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.