Beernem

08-08-10

Vijftig rozen voor Elza en Germain

Vorige maand vierden Elza Damme en Germain Sierens, uit de Beverhoutsveldstraat 71 in Oedelem, hun gouden jubileum. Tijdens de bolling op vrijdagnamiddag werd het gouden echtpaar gefeliciteerd door burgemeester Johan De Rycke en schepenen Martine De Roo, Patricia Waerniers en Jos Sypré.goud1.jpg

Tussen een partijtje bollen, slaagden we erin Elza te strikken om wat informatie te spuien over hun leven. “Germain is geboren in Oedelem op 02 juli 1933, terwijl ik in Beernem het levenslicht zag op 18 februari 1938”, vertelt Elza Damme, die graag veel volk om zich heen heeft. “Germain is landbouwer geworden en zelf werkte ik mee op de boerderij. Samen hebben we twee kinderen, Marc en Marleen, die ondertussen voor vier kleinkinderen zorgden, drie meisjes en één jongen”, zegt Elza trots, die nog wil meegeven dat ze elkaar voor het eerst tegenkwamen op de Statiekermis in Beernem. “Naast het bollen houden we ook nog van fietsen”.

Bolbaan

Vroeger vond je recht tegenover hun boerderij, in het veld een barak, waarin een bolbaan werd gecreëerd, maar thans werden enkele varkensstallen in de boerderij omgetoverd tot een gezellige ruimte, beschikkend over twee bolbanen. “Twee keer in de week wordt er hier gebold”, voegt Elza er nog aan toe. “We bollen onder elkaar en houden geen prijskampen. Het is puur amusement geworden. Het is geen club noch vereniging. Alle bolders zijn met pensioen. Vroeger bolden we wel eens tegen een andere club, maar thans houden we het heel lokaal”, waarna Elza vlug terugkeert naar de bolbaan, want de plicht roept.

09:45 Gepost door Reginald in Familie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.