Beernem

07-08-10

Tuin van Chris Ghyselen, een festijn voor het oog

Opnieuw genoten de talrijke bezoekers van al het fraais dat in de tuin van tuinarchitect Chris Ghyselen, uit de Tinhoutstraat in Oedelem, groeit en bloeit tijdens de maand juli. Naast de speelse vormen en strakke lijnen, vormen de kleurmozaïeken in de diverse prachtige borders, voor een waar oogfestijn. Dit jaar is er een stukje weide bij gekomen, waar nauwelijks wordt ingegrepen en de natuur haar ding doet.tuin.jpg

Als je het domein van Chris Ghyselen betreedt heb je twee keuzes. Ofwel kies je als bezoeker de weg links naar de strakke tuinkamers, ofwel kies je een onderdompeling in de ruime kleurrijke borders, die leiden naar een centraal punt, de vijver. “Dit jaar hebben we onze tuin naar achteren uitgebreid met een stuk weide”, aldus Chris Ghyselen, die telkens opnieuw de bezoeker weet te bekoren met zijn harmonische kleuren in de bordes. “De vijver is afgewerkt met een vlonder in Padoekhout. Tevens hebben we vooral gewerkt met bladcontrasten”. Een bronzen beelhouwwerk van een kikker, verstopt onder een paraplu, lijkt als het ware de talrijke goudvissen te dirigeren en slorpt de aandacht van de bezoekers naar zich toe.

Kamers

Vooraan het huis werden door het gebruik van hoge haagbeuken diverse kamers gecreëerd. “We hebben geprobeerd een speelse opbouw te creëren door de hagen met rondingen af te werken, terwijl we vooraan eerder met een streng karakter een stukje vijver omzomen”, aldus Ghyselen. In de bordes ontdekt de bezoeker helianthus en vooral persicaria, wat toch één van de specialiteiten lijkt te zijn van Ghyselen. “Met grassen proberen we ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt. Naar de weide toe krijgt de bezoeker het gevoel van ruimte en kan men het oog laten rusten op de ruime omgeving die verder oplost naar de akkers en de velden toe”, legt de tuinarchitect uit. De talrijke plantenliefhebbers konden opnieuw kennis maken met een grassentuin, een beektuin, een nutstuin, een ecologische moestuin met een serre in art deco, een klein kwekerijtje en een proefplantentuin.

10:25 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.