Beernem

06-07-10

Sara Hoens wint ballonwedstrijd van Sint-Joris

Tijdens de afgelopen Aprilkermis in St-Joris organiseerden de Kermisvrienden op maandagavond een ballonwedstrijd, waaraan 115 kinderen hebben deelgenomen. Zo’n 17 kaartjes werden teruggestuurd en na evaluatie bleek de ballon van Sara Hoens zo’n 113 km te hebben afgelegd.

ballon1“De ballon van Sara bereikte Hoegaarden. Op de kaart blijkt dat zo’n 113,25 km van Sint-Joris te liggen”, vertelt schepen Patricia Waerniers, die meehielp de festiviteiten in Sint-Joris te organiseren. “Deze ballonwedstrijd organiseren we al vanaf de jaren tachtig. Het ene jaar hebben we veel prijswinnaars, andere jaren heel weinig met als dieptepunt vorig jaar, toen geen enkel kaartje terugkwam. Zo hebben we al kaartjes terug gekregen vanuit Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Nederland. De met heliumgas gevulde ballonnen bereiken een hoogte van circa acht kilometer en spatten dan uit elkaar, waarna het kaartje met het adres van de eigenaar naar beneden tuimelt. Uiteraard speelt de windrichting een grote rol”, aldus Patricia Waerniers, die aan de prijswinnaars uitlegt hoe een ballonwedstrijd in elkaar steekt.

Geluk

In een ballonwedstrijd speelt de factor geluk uiteraard ook een rol. “Sommige ballonnen belanden in de zee of worden nooit teruggevonden”, zet Waerniers haar uitleg verder. “Ook gebeurt het dat de vinder het niet nodig acht het kaartje terug te sturen. In elk geval, dit jaar kregen we 17 kaartjes terug en dat zijn dan ook onze winnaars. Sara Hoens wint dan ook de eerste prijs”, aldus Waerniers, die nog even de talrijke sponsors wil bedanken. De overige winnaars met de vindplaats zijn : Shania Deneve (Moorsel), Wannes Devusser (Denderbelle), Lara Roels (St-Gillis), Thiemen Stock (Dendermonde), Wiebbe Volckaert (Dendermonde), Luca Tant (Berlare), Ieme Dhoom (Overmeire), Jannes Dewitte (Overmeire), Merijn Volckaert (Kalken), Laure Lamote (Beervelde), Frauke Dedeyne (Beervelde), Nathan Delanghe (Beervelde), Hannah Keirsse (Lochristi), Matteo Deschuyter (Destelbergen) en Simon Plovie (Gent).

12:31 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.