Beernem

05-07-10

Regen even spelbreker voor Spelendag

De Beernemse sportdienst en de vele medewerkers hadden niets onverlet gelaten om de zomervakantie spetterend te laten starten. De weergoden hadden het echter zo niet begrepen en vanaf de middag gingen de regensluizen open en werd het zo mooi in elkaar gestoken speellandschap op en rond het plein van OC De Kleine Beer geteisterd door een lichte regenval.

Click to play this Smilebox slideshow: spelen
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize a slideshow
Ondanks de afkoelende regen na de tropische warmte van de jongste dagen, kwamen toch heel wat kinderen opdagen om te genieten van al dat moois dat stond opgesteld. “We zijn erin geslaagd een reuze speldorp voor alle leeftijden uit te bouwen”, aldus een aanvankelijk aangeslagen sportmoderator Pieter Van den Driessche. “Heel wat uurtjes werk zijn hierin gegaan en we zijn al gestart met de voorbereidingen in de maand februari. Toch laten we ons niet al te veel ontmoedigen, want zoals je ziet zijn er toch heel wat jongeren die willen proeven van de talrijke spelopstellingen buiten op het plein”.Wervelende kleurrijke attracties lokten de jongeren naar buiten. Activiteiten zoals pannavoetbal, trampolines, reuze springkastelen, balwerpen, freshbie’s, paardrijden…, alles leek voorzien om het de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken.

Alternatieven

Vanuit de Pinto Ranch was Rik Desoete gekomen met een paard en enkele pony’s, zodat de jongeren ook daar even hun rijervaring konden testen. Schepen Jos Sypré stelt dat er ondanks de regen, toch heel wat alternatieven voorzien zijn. “In de hall van De Kleine Beer krijgen jongeren een circusinitiatie. Met allerlei trucjes leren ze de knepen van het vak. In de theaterzaal is een groep percussieleden bezig te zoeken naar ritme. Op allerlei tamtams worden er stemmige ritmesongs gecreëerd. In het Bloemendalezwembad kunnen de talrijke zwemmertjes kennis maken met allerlei toffe spelelementen”, aldus de schepen.“Toch mogen we niet klagen”, valt Pieter Van den Driessche in. “In het zwembad telden we zo’n 52 zwemmertjes, die geen last van de regen hadden. Met heel veel enthousiasme stortten ze zich op de talrijke spelelementen, zodat het ook voor hen een heerlijke dag werd”.

Plots leek het of de weergoden medelijden kregen met al dat gefnuikte kinderpret, want de zon perste zich doorheen het wolkendek en was het moment toch nog rijp voor een spetterende slotshow rond 17u30. Een dergelijk initiatief vraagt naar herhaling en jeugdschepen Jos Sypré is dan ook van plan om het hier niet bij te laten en deze stunt te herhalen.

19:35 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.