Beernem

23-06-10

50 rozen voor Georgette en Cyriel

Georgette De Mey en Cyriel Dhondt uit de Knesselarestraat 213 in Oedelem vierden onlangs hun gouden jubileum. Burgemeester Johan De Rycke en enkele schepen hielden eraan om de jubilarissen te feliciteren met hun huwelijksjubileum.

goudZowel Georgette De Mey als Cyriel Dhondt zijn afkomstig van Maldegem. Ze hebben dan ook jarenlang in Maldegem gewoond om dan naar Oedelem af te zakken. Georgette is geboren op 11 maart 1935, terwijl Cyriel toen al op de aardbol rondliep sinds 7 mei 1933. Beiden werden in Maldegem geboren. “We hebben twee zoons, vijf kleindochters en al twee achterkleinkinderen”, vertelt Georgette trots. “Cyriel werkte een tijdje als landbouwer, maar hield het dan voor bekeken en ging werken bij een baas”, aldus Georgette, die zelf meehielp op de boerderij, maar toen haar man in loondienst trok, gewoon voor het huishouden zorgde.

Bloemen

Inmiddels houden de jubilarissen zich nog uitsluitend bezig met hun tuin. “We houden alle twee enorm van bloemen en dat kan je dan ook als onze hobby beschouwen”, vervolgt Georgette, die even schalks lacht als we haar vragen waar ze elkaar hebben leren kennen. “Cyriel moest niet ver gaan zoeken om mij te vinden, want we hebben mekaar altijd gekend als buren. Samen groeiden we op en samen hebben we een mooi huwelijksleven achter de rug”, aldus Georgette, die heel opgezet was met het telegram uit het Koningshuis.

07:30 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.