Beernem

17-06-10

Vrouwen spannen de boog bij Sint-Hubertusvrienden

Naast het in Empirestijl opgetrokken kasteel Drie Koningen, waar vroeger de gereputeerde kunstweekends plaatsvonden, hebben de schutters van de Sint-Hubertusvrienden, sinds 1976 hun stek gevonden. Een staande wip wordt er elke vrijdagavond getooid met mooie pluimen en bij het begin van elk nieuw seizoen wordt een Sire gekozen.

schutDe vereniging, gesticht door “meester” Albert Vermeire, die begin dit jaar overleed, draagt de leuze “Omwille van de leute”. Jarenlang regeerde de meester er als een echte despoot. Zo verbood hij om te schieten met bogen, voorzien van katrollen. In zijn tijd waren de dames er niet welkom en bleef de vereniging beperkt tot mannelijke leden. Enkele jaren geleden gaf Vermeire de fakkel door aan Fredde Vandevelde, die sindsdien als hoofdman fungeert. “Onze club is gegroeid en thans mogen we elke vrijdagavond rekenen op zo’n vijftig schutters”, aldus de hoofdman, die samen met ex-wereldkampioen veldrijden Bertje Vermeire de schuttersclub in goede banen leidt. Ook andere ex-sportlui vinden er onderdak, zoals oud-Club Bruggespeler Louis Debackere, die er elke week present tekent.

Vrouw

Dit seizoen heeft Chantal Verniest alle mannelijke schutters geklopt. Wijlen meester Vermeire zou zich dat nooit hebben kunnen voorstellen. “Ik heb meteen de hoofdvogel afgeschoten”, lacht Chantal. Vorig jaar nog werd partner Patrick Vermeire de Sire. “Het blijft een beetje in de familie. Ik span al enkele jaren een boogje en probeer toch telkens enkele pluimpjes af te schieten. Het feit dat ik de hoofdvogel afschoot, is helemaal geen toevalstreffer, want in mijn schuttersleven is het niet de eerste keer dat ik de hoofdvogel afschiet”, grapt Chantal Verniest, die meteen haar boog spande en haar pijl opnieuw heel dicht langs de hoogste pluim zag scheren.

17:15 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.