Beernem

12-06-10

Menners staan nog maar eens in de kou

Naar aanleiding van de organisatie van een Endurance-wedstrijd op en rond het domein Bulskampveld voelden de beoefenaars van de mennersrecreatie, waar de ganse familie met paar en kar op uitstap trekt, opnieuw te kort gedaan. Vragen rijzen bij de talrijke menners over de discriminatie van deze grote groep paardenliefhebbers ten opzichte van wandelaars, fietsers, ruiters en andere recreanten.

mennersVoor de duidelijkheid zijn menners niet tegen de organisatie van endurance-wedstrijden. “Zeer zeker niet”, beaamt Danielle Ceulenaere uit de Hooiestraat. “We zullen dergelijke wedstrijden nooit storen, maar vragen toch de nodige aandacht van de beleidsverantwoordelijken bij het blijvend discrimineren van de mennersrecreatie ten overstaan van andere recreanten. Momenteel is de draf en galop verboden. Mennen wordt op diverse plaatsen verboden binnen het domein Bulskampveld. Toch kreeg de organisatie van de endurance-wedstrijd , overigens een prachtige discipline binnen de paardensport, toelating om deze wedstrijd in te richten. We spreken hier dus over twee maten en gewichten binnen de besluitvorming van de gemeentelijke en provinciale overheden. We vragen ons af op welke wetenschappelijke onderbouw men zich baseert om onze sport te verbieden”, aldus Danielle Ceulenaere.

Afsluiting

Onlangs werden opnieuw een drietal wegen op en rond het Ryckeveldebos afgesloten, zodat menners ook hier geen doorgang meer hebben. “Nochtans bestaan in de ons omringende landen diverse wegafsluitingsconstructies , die gemotoriseerd verkeer bannen, maar toch nog de toegankelijkheid van paard en kar garanderen”, vervolgt Danielle Ceulenaere. “Menners willen niet naar de autostrades verbannen worden willen blijvende toegang tot de trage wegen. Dit in analogie met wat wel toepasbaar is binnen de provincie Limburg. Ook menners zijn beoefenaars van de wandelruiterij, een publieke recreatie waarbij gans de familie op stap gaat”, besluit Danielle Ceulenaere.

16:00 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.