Beernem

09-06-10

Een fiets voor een habbekrats

Nadat in november, in het station, een fietspunt werd geopend door het OCMW-Sociaal Huis in samenwerking met de lokale PWA, waarbij twee fietsenherstellers tewerk werden gesteld, heeft men thans een nieuw initiatief gevonden en verkoopt men in de kringwinkel tweedehandsfietsen.

fietsHet openen van een fietspunt bundelt twee doelstellingen, namelijk sociale tewerkstelling creëren en een zinvolle dienstverlening aanreiken aan de Beernemse bevolking. De twee medewerkers hebben in het fietsatelier een fulltime job gevonden. Er wordt voor toezicht en bewaking gezorgd en de netheid rond de fietsstallingen behoort eveneens tot hun bevoegdheden. Tot nu toe voeren beiden kleine fietsherstellingen uit. “Het OCMW-Sociaal Huis heeft nu een samenwerking met de kringwinkel ’t Rad opgestart”, vertelt OCMW-voorzitter en volksvertegenwoordiger Luc Goutry. “We stelden vast dat heel wat fietsen terecht kwamen in de container van oud metaal. In het kader van de recyclagegedachte, leek het ons aangewezen om daar toch iets meer mee te doen. Fietsen die niet meer bruikbaar zijn, worden volledig ontmanteld en we recupereren de bruikbare onderdelen. Onze medewerkers slagen erin om van het onbruikbare materiaal opnieuw fietsen samen te stellen tot opnieuw bruibare en verkoopbare fietsen. Zo hebben we inmiddels al tien fietsen te koop aangeboden”, legt Luc Goutry uit.

Fietsatelier

Luc Goutry gaf enige toelichting bij het project dat kadert binnen de initiatieven van sociale tewerkstelling. “We zijn heel trots naast de klusjesdienst, poetsdienst, strijkatelier, nu ook een fietsatelier aan onze bevolking te kunnen aanbieden”, vervolgt Luc Goutry. “Dergelijke tweedehandsfietsen kunnen immers interessant zijn voor kotstudenten, grote gezinnen, mensen die een risico lopen op fietsdiefstallen enz… We mogen trots zijn op onze gemeente, waar heel wat instellingen actief zijn op sociaal vlak. Zo hebben we het PC Sint-Amandus, Ter Muiden, De Bevertjes, Veldzicht, Loca Labora, het Kringloopcentrum…Bij de voorstelling van de fietsen verkochten we al de helft na één dag. Wie nog belangstelling heeft voor dergelijke fietsen kan altijd in de kringwinkel terecht in de Fortstraat”, besluit Luc Goutry.

09:42 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Als u iemand zoekt om het fietsatelier te leiden,?
ben in bezit van win win activa en ervaren mekanieker en lasser.
Zou graag mijn kennis doorgeven en kan goed met mensen omgaan.

Gepost door: Patrick Sercu | 12-10-10

Neem contact op met de gemeentelijke diensten

Gepost door: Reginald | 12-10-10

De commentaren zijn gesloten.