Beernem

31-05-10

Kinderen op Siertoer in LTI

De Land-en Tuinbouwschool Oedelem ontving het vijfde en zesde leerjaar van de Oedelemse gemeenteschool in het kader van Op de Siertoer 4 Kids. Dit project wordt georganiseerd door de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) in samenwerking met het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en krijgt de medewerking van de Vlaamse provincies. Deze actie laat jongeren actief kennis maken met de siertieeltsector.

ltiLeerkrachten kregen vooraf een uitgewerkt lessenpakket, zodat ze het bezoek goed konden voorbereiden. “Het thema van de activiteit is de zogeheten Green Five. Dit zijn vijf noodzakelijke elementen die dienen voor de plantengroei : water, licht, lucht aarde en warmte”, legt woordvoerster Greet Fiems uit. Tijdens de rondleiding op ons bedrijf stelden we het thema voor aan de hand van de 'Green Five-borden', waarop die elementen afgebeeld staan. Daarna konden de leerlingen deelnemen aan de doe-acitiviteit zoals het inpotten van een bloemetje. Op deze manier kunnen ze de link leggen tussen de theorie en de praktijk”, aldus Greet Fiems.

Succesverhaal

Op de Siertoer 4 Kids is uitgegroeid tot een succesverhaal, waarvan de sierteeltsector optimaal kan profiteren. De scholen zijn zonder uitzondering enthousiast over het initiatief, dat aan de leerlingen een onvergetelijke dag bezorgt. Op de Siertoer 4 Kids is gegroeid uit het imago-ondersteunende project Op de Siertoer, waarbij sierteeltbedrijven over geheel Vlaanderen hun deuren openstellen voor het brede publiek en dat dit jaar op zondag 19 september zal doorgaan.

17:44 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.