Beernem

31-05-10

Beernemse senioren moeten meer sporten

In Beernem wordt het ‘sportelen’ als een nieuw begrip boven de doopvont gehouden. Sportelen wordt door BLOSO, voor wie de vijftig gepasseerd is, getypeerd als een mentaliteit om samen van het leven en van sport te genieten. Sporten op eigen tempo, op eigen maat, waarbij de ontspanning even groot is als de inspanning.

sportIn de schoot van het Beernems sportbeleidsplan werd het sporten voor 50-plussers van nabij bekeken, met als doel het “sportelen” ook in onze contreien te integreren. “Eén op de drie Beernemse inwoners is een 50-plusser en deze werden in 2009 uitvoerig bevraagd omtrent de resem aan sportmogelijkheden in Beernem”, aldus schepen Jos Sypré. “Sport is het preventiemiddel en medicijn tegen allerlei ziekten. Een te hoge bloeddruk, botontkalking, hartziekten, suikerziekte, overgewicht en rugklachten: het zijn allemaal aandoeningen die samenhangen met een tekort aan beweging. Niet alleen is sporten goed voor de gezondheid en fitheid, meer dan ooit is het een middel tegen vereenzaming en isolement. Heel wat Beernemse sportverenigingen begrijpen de boodschap en trachten naast het sportieve ook voldoende aandacht te hebben voor het sociale aspect van het sporten”, weet Jos Sypré.

Gemeentebestuur

“Als gemeentebestuur hebben we de taak coördinerend te werken en sportstimuli aan te bieden, waar ieder z’n gading in kan vinden”, legt Sypré uit. “Vanuit de ‘50+ sportbevraging van 2009’ werd een werkgroep opgericht om de boodschap die we vandaag lanceren te verfijnen. Hierin zetelen naast de betrokken schepenen, ook nog de voorzitters van de Sport- en Seniorenraad, aangevuld met enkele bestuursleden van de adviesraden, die samen met de functionarissen van de sportdienst enkele concrete plannen hebben uitgewerkt. Voor één euro zetten we de inwoners van Beernem aan tot sporten. Bij aankoop van een bewegingskaart (5 beurten voor 5 euro) die je aantreft in de sportdienst, in het zwembad en op maandagvoormiddag in de sporthal kan men terecht op 2 locaties. Op vrijdag van kwart voor vier tot kwart voor vijf kan men in het zwembad, rustig baantjes trekken of onder het toeziende oog van de redders er leren zwemmen, of je zwemtechniek verbeteren. Op maandag kan men tussen 9u.30 en 10u.30 terecht in de sporthal van Oedelem en dit vanaf begin mei tot en met maandag 28 juni, om dan na het zomerverlof te herstarten. Tevens bieden we nog badminton, line dance en krulbollen aan”, aldus Jos Sypré.

17:52 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.