Beernem

17-05-10

Chiro Oostveld viert 50-jarig bestaan met Eco-festival

Een klein jaar na het Eco-kamp pakte de 50-jarie chiro van Oostveld uit met een nieuwe groene stunt, namelijk het Eco-festival. De leiding van de chiro heeft een schitterend feest georganiseerd voor de viering van het 50-jarig bestaan. Een grote tent werd op de pleinen van Hoger Op Oedelem neergepoot en spel en muziek vormden de rode draad doorheen de viering.

eco“Onze verjaardag vieren in schoonheid, dat waren we sowieso van plan”, aldus woordvoerder Brecht Beuselinck. “De leden konden elkaar ontmoeten en genieten van allerlei zaken. De nieuwe Woodstock-generatie zag de kans opnieuw iets te kunnen doen voor de natuur en liet die niet aan hen voorbijgaan. De doelstelling om tijdens het energiezuinige kamp van 2009 van zonne-energie gebruik te maken werd een jaar later de eyecatcher van het festival. We kenden het reeds van grote evenementen als Gent Jazz of Dranouter, maar Oostveld toonde dat ook ‘kleintjes’ groot kunnen uitpakken. In samenwerking met Prosolar uit Oedelem realiseerden we onze eigen Bar Solar. Met 40 vierkante meter zonnecellen haalden we in een zuiders weekend voldoende stroom om de mensen van een frisse pint te voorzien. Een frisse pint in een afbreekbare beker of nog beter, in glas. Kinderen en ouders konden langsgaan bij de Oxfamwinkel voor een eerlijke dromenvanger uit Indonesië of een ketting uit India. Voor de oud-ledenreceptie op zondagvoormiddag hadden de groene jongens en meisjes een laatste opmerkelijkheid in petto. Met de steun van bio tuinbouwbedrijf en -winkel De Hogen Akker serveerden we soep en brood, volledig afkomstig van biologische teelt”, legt Brecht Beuselinck uit.

De chirojongeren van Oostveld behoren tot de generatie die actie onderneemt en maken via hun brede verspreiding gebruik om oud en jong bewust te maken. Een mooi initiatief.
Info: http://www.prosolar.be/, http://www.dehogenakker.be/.

20:52 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.