Beernem

13-05-10

Geslaagd Lenteconcert voor Kon. Harmonie St.-Cecilia Beernem

Op zaterdagavond 8 mei hield de Koninklijke Harmonie St-Cecilia Beernem haar jaarlijkse Lenteconcert. Ditmaal nam de Harmonie de aanwezigen mee op een adembenemende trip door Europa. Enkele stewardessen verzorgden het onthaal aan boord van ‘het vliegtuig van de Harmonie’ en schonken de ‘passagiers’ (het publiek dus) een lekker Zuiders glaasje wijn, om alvast in een aangename reis-stemming te komen. Het boordpersoneel, de muzikanten, waren -na maanden oefenen- klaar om een prachtig en kwaliteitsvol programma naar voor te brengen.

concert1Het publiek werd vooral naar Zuiderse bestemmingen meegevoerd: eerst kwam het mooie Italië aan bod (met Caro Mio Ben, the Mission van Ennio Morricone, La vita e bella, en een compilatie van Italiaanse filmmuziek). Bij deze Italiaanse klanken kwamen ook twee solo-muzikanten aan bod. Eerst mocht Rudy Van der Haegen (beter gekend als ‘meester’ Rudy) met zijn klarinet de spits afbijten. Daarna was het de beurt aan fluitiste en geboren-en-getogen Beernemse, Griet Vromant.

Na de Italiaanse filmmuziek was de stap naar de musical snel gemaakt. En laat musical-muziek nu net het stokpaardje zijn van de dirigent. De nieuwe dirigent, Davy Desmet, stond op dit Lenteconcert aan zijn concertdebuut op Beernemse bodem. Na 6 maanden voortreffelijke werking met de muzikanten bracht hij de Harmonie op een hoger niveau; dit bleek zeker uit dit concert.

Met de musicalmuziek ‘Don’t cry for me Argentina’ was het meteen de beurt aan een 3de solist. Dit keer viel de eer te beurt aan de Beernemse trompettist (en tevens bestuurslid) Eddy Bakelandt. Ook het vurige Spanje (met Spanish Impressions), het door financiële perikelen geplaagde Griekenland (met de alombekende Zorba’s Dance), Ierland (met Lord of the Dance), Frankrijk (met ‘La vie en Rose’) en Zweden (met het op het ABBA-nummer geïnspireerde Mamma Mia) stonden op de play-list van het Lenteconcert. Tot slot was er nog de apotheose met de wereldhit ‘Music’ van de Britse zanger John Miles en (op de vooravond van de Europese Feestdag) de Europese Hymne ‘Ode aan de vreugde’.

Tevens, en daar is de Harmonie bijzonder blij om, stond er ook een nieuwe groep ‘trommelaars’ van het Trommelkorps van de Harmonie Beernem aan hun debuut. De zenuwen werden meesterlijk onder controle gehouden en er werden vol overtuiging 2 nummers gebracht. Een dikke pluim voor de beginnende trommelaars Laurens Depestel, Jorina Stroo, Hilde Vandemeulebroecke, Tania Verkeyn, Brozen Daveloose…en uiteraard de leider Luc Engelrelst en assistent Koen Van Hulle.

trom1De Beernemse Harmonie is fier te kunnen terugblikken op een zeer geslaagd, en ook gesmaakt, concert! Noteer alvast zaterdagavond 16 oktober 2010 in de agenda; want dan staat het Herfstconcert geprogrammeerd!

09:55 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.