Beernem

29-04-10

Minister Geert Bourgeois woonde provinciaal ledenfeest N-VA bij

Tijdens het jaarlijks provinciaal ledenfeest, dat doorging in OC De Kleine Beer, hield minister Geert Bourgeois eraan om aanwezig te zijn. Minister Geert Bourgeois wees er op dat de N-VA een deelname aan de federale regering niet overweegt, maar van Vlaanderen een warme samenleving wil maken.

nva De minister stelt dat de N-VA niet deelnam aan een federale regering, omdat de voorwaarden niet aanwezig waren om de Vlaamse staatsvorming een stap dichter te brengen. “Als Vlaamse regeringspartij gaan wij uiteraard voor het volledige regeerakkoord. In ons programma steken vijf speerpunten. Zo streven we naar een Vlaamse hospitalisatieverzekering, aanvullende Vlaamse kinderbijslag, in een eerste fase voor kinderen tot drie jaar, een Vlaams Energiebedrijf, een versterking van het inburgeringsbeleid en geen begrotingsoverschotten. Vorig jaar kenden we nog een tekort, maar vanaf volgend jaar zijn we in evenwicht. Vanaf 2012 zullen er meer inkomsten dan uitgaven zijn. Het surplus gebruiken wij voor een nieuw beleid en niet meer om een schuld af te bouwen of reserves aan te leggen zoals in het verleden om te helpen de Europese begrotingsnorm te halen. Vlaanderen heeft al meer dan zijn deel gedaan”, aldus Bourgeois.

Rebellen

Op het ogenblik van deze provinciale samenkomst was Jean-Luc Dehaene nog steeds bezig met zijn voorstellen op tafel te gooien. Minister Bourgeois stelde dat niemand weet waar hij naar toe wil. “In de media lezen we allerlei stukken van de puzzel. In elk geval hoeft hij niet te rekenen op de Vlaamse regering. We wensen geen aantasting van de territoriale integriteit van Vlaanderen, geen uitbreiding van Brussel, geen goedkeuring van het Minderhedenverdrag, geen versoepeling van de taalwetgeving in Brussel en zeker geen benoeming van de drie rebellen tot burgemeester”, waren de woorden van Bourgeois. Ondertussen is de federale regering gevallen en wordt uitgekeken naar de vervroegde verkiezingen.

11:04 Gepost door Reginald in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.