Beernem

26-04-10

Godelieve en Gustaaf vieren 60 jaar huwelijksgeluk

Vorige week kon burgemeester Johan De Rycke het echtpaar Godelieve De Clerck en Gustaaf Claeys uit Kauter 11 in Sint-Joris feliciteren voor hun 60-jarig huwelijk. Beide jubilarissen wonen al gans hun leven in Sint-Joris, maar zijn afkomstig uit andere oorden.

60jGodelieve De Clerck werd geboren op 20 december 1928 in Evergem bij Belsele. Gustaaf Claeys liep toen al vier jaar rond op onze aardbol, want hij zag voor het eerst het levenslicht op 21 april 1924 in Ursel. Op onze vraag hoe ze elkaar leerden kennen, was er even verwarring. De aanwezige dochters keken met belangstelling uit naar hun antwoord, want daar hadden ze ook nooit iets over vernomen. “Het was na een toneelvoorstelling in Ursel”, herinnert Gustaaf zich nog levendig. “Ik was met de fiets en ik vroeg om een fietspomp bij Godelieve, die me prompt hielp. Van het een kwam het ander en pas op de derde zondag van mei, mocht ik voor de eerste keer bij haar thuis komen”, lacht Gustaaf, die gans zijn leven in een stoelenfabriek in Langendonk heeft gewerkt.

Kinderen

Het echtpaar kreeg in totaal zes kinderen. “Eigenlijk waren het er acht”, valt Godelieve in. “Twee zijn echter vroegtijdig overleden. Ondertussen tellen we al veertien kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Gustaaf is de oudste van zes. Als hobby hield hij zich vooral bezig met de vinken, maar een spelletje kaarten liet hij nooit aan zich voorbij gaan. Zelf hou ik het vooral bij het oplossen van kruiswoordraadsels. Wat ik ook graag deed, was meegaan met mijn dochter, die meedoet aan die cowboydansen of in-line dansen, zoals ze dat noemen. Ik zie dat heel graag en moedigde hen dan ook telkens aan bij de uitvoering van een nummer. Thans sukkel ik wat met mijn gezondheid, maar we mogen niet klagen”, aldus Godelieve.
Foto:Burgemeester Johan De Rycke, hier met schepenen Martine De Roo en Patricia Waerniers, bracht de jubilarissen de felicitaties over van ons vorstenpaar.

15:20 Gepost door Reginald in Familie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.