Beernem

26-04-10

65 rozen voor Johanna en Gaston

- Samen met kinderen en kleinkinderen vierden Johanna Almey en Gaston Dhoore, uit de Sijselestraat 8, hun 65-jarig huwelijk. Burgemeester Johan De Rycke kwam met enkele schepenen de jubilarissen feliciteren in naam van ons vorstenpaar, waarna de echtelieden een geschenk kregen aangereikt.

65jJohanna, geboren in Knesselare op 19 april 1920 huwde zo’n 65 jaar geleden met Gaston Dhoore, die voor het eerst van zich liet horen op 5 juni 1920. Gaston was afkomstig van Oedelem en heeft er gans zijn leven als zelfstandige smid gewerkt. “We hebben drie kinderen op de wereld gezet en tellen thans twee kleinkinderen”, vertelt Johanna. Bij het echtpaar loopt de muziek als een rode draad door hun leven. “Inderdaad”, beaamt Johanna. “Gaston is meer dan zestig jaar lid geweest van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. “Ik was zestien jaar toen ik voor het eerst meekon met de harmonie”, weet Gaston nog. “Het werd een familiegebeurtenis, want niet alleen mijn vader en mijn broers, maar ook mijn nonkels maakten deel uit van de harmonie. Er waren zelfs dertien familieleden in de harmonie actief”, lacht Gaston.

Smid

Zijn ganse leven is Gaston Dhoore de lokale smid geweest. Honderden paarden heeft hij beslagen. Bij hem thuis was het dan ook altijd één en al bedrijvigheid. Naast het beroep van smid hield Gaston ook nog van toneel spelen. “Hij acteerde in heel wat toneelstukken”, valt Johanna in. “Hij nam deel aan verschillende stoeten, vooral de Brueghelstoeten van Frans Vromman in Wingene konden hem bekoren. Ook in sportieve middens kon Gaston zijn mannetje staan. Als bezige bij is hij ook tien jaar voorzitter geweest van Cercle Oedelem, toen de ploeg actief was in tweede provinciale”. Tot enkele jaren ging het echtpaar nog regelmatig naar het toneel, zowel in Assebroek als in Den Dijk. Beiden leerden elkaar kennen tijdens het rolschaatsen aan café Den Hoorn. “Van rolschaatsen kwam toen niet veel meer in huis”, lacht Johanna, die zich alles nog heel goed herinnert.
Foto : Samen met hun kinderen poseren Johanna Almey en Gaston Dhoore in het gezelschap van burgemeester Johan De Rycke en schepenen Martine De Roo en Patricia Waerniers.

15:23 Gepost door Reginald in Familie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.