Beernem

20-04-10

Beernemse atleten namen deel aan Rotterdamse marathon

Een tiental Beernemse atleten nam deel aan de Fortis Marathon van Rotterdam, waar zo’n twintigduizend atleten zich inschreven. Voor de meeste Beernemse deelnemers was het een eerste kennisname met een marathon, maar allen waren positief overtuigd om er in de toekomst mee door te gaan.

marathonNathalie D’haeninck (34) en Paul Van Leirsberghe (49) vonden hun deelname een unieke ervaring. “Ik liep al als kind van tien jaar”, herinnert Nathalie D’haeninck zich nog levendig. “Na mijn kinderperiode stopte ik met lopen, maar zo’n vijf jaar geleden ben ik opnieuw gestart met atletiek. Voor deze marathon ben ik beginnen te trainen vanaf januari. Samen met Paul liepen we afstanden tot 32 kilometer. Nooit voorheen liep ik aan één stuk 42 kilometer. We waren dan ook aangenaam verrast vast te stellen, dat het vanaf 32 kilometer steeds maar beter ging. Naar het einde toe liep ik aan een snelheid van twaalf kilometer per uur. Ik heb een netto-tijd neergezet van 3u49’, wat buiten mijn verwachtingen is”, aldus Nathalie D’haeninck. Paul Van Leirsberghe liep 4u8’. “Niet slecht, gezien mijn leeftijd”, aldus Paul. “Ik ben na een zaalvoetbalcarrière zo’n zes jaar geleden gestart met lopen. De jongste jaren verliep het steeds beter, zodat we tussen pot en pint besloten om deel te nemen aan deze Rotterdamse marathon”.

Supporters

Met de Beernemse atleten trok een ganse schare supporters mee naar Rotterdam. Onder hen ook burgemeester Johan De Rycke, wiens zoon Piet één van de deelnemers was. “Het is ongelooflijk hoe onze supporters ons hebben aangemoedigd”, aldus Nathalie D’haeninck. “Ze geraakten op diverse locaties waar wij passeerden, via de metro en telkens opnieuw werden we luidruchtig aangemoedigd. In het ganse gebeuren word je als het ware mee gezogen, zodat je wel een betere tijd loopt dan voorzien. Het komt er op aan goed te doseren en je eigen tempo te vinden. We zijn allemaal heel tevreden met de persoonlijke tijden en over de organisatie hebben we niets anders dan lof over. Elke deelnemer is terug te vinden op internet met foto en video en je kan gewoon je eigen grafiek opvragen. In elk geval hebben we nu al uitgemaakt dat het niet bij deze ene marathon zal blijven”, weet Nathalie D’haeninck.

Foto:Atleten Johnny Vergison, Nathlie D’haeninck, Paul Van Leirsberghe, Ilse Rotsaert, Sabine Versluys, Nancy Tanghe, Hugo Huyghebaert, Piet De Rycke werden fel aangemoedigd door de meegereisde supporters, waaronder burgemeester Johan De Rycke. Véronique Coene en Johan Vandenbussche ontbreken op de foto. Volgende week volgt een exclusief interview met Véronique Coene.

14:30 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.