Beernem

17-04-10

Frank De Graeve exposeert zijn recentste creaties

In de expositieruimte Callebert Design, Wollestraat 25 in Brugge, liep een interessante tentoonstelling met werk van Beernemnaar Frank De Graeve, die er zijn Visual Art aan het brede publiek bekend maakte. Onder de titel “Quotes in Colours” toonde de kunstenaar-fotograaf enkele van zijn recentste werken.

frankAan de muren hangen mooie opvallende kleurrijke macro-opnamen, met ernaast een quote of spreuk van een bekende of minder bekende persoon. “Uit die quotes of citaten probeer ik een kernwoord af te zonderen die verwijst naar de kleuren uit de regenboog of kleurenspectrum”, opent Frank De Graeve zijn toelichting. “Het woord komt tot uiting op plexiglas in een macro-opname. Alle kernwoorden hebben ook een betekenis in de psychologie. Zo verwijst blauw water naar de zuiverheid, terwijl rood de passie en het gevaar in zich draagt. Dat heb ik gedaan voor alle quotes, die hier ophangen. De zwarte en witte kleuren zijn ook opgenomen in de expositie. Het zijn echter geen kleuren van de regenboog en worden ook niet als dusdanig erkend. Om aan te tonen dat wit en zwart niet meer weg te denken zijn uit de mode en uit de kunst, zien we hier toch deze kleuren tussen de andere werken opgehangen. Wit ontstaat door de samenbundeling van alle andere kleuren, terwijl zwart ze juist doet verdwijnen”, vertelt de 41-jarige Frank De Graeve.

Procedure

Frank De Graeve heeft zijn grafische opleiding genoten aan de academie Sint-Lucas in Gent. “Vanuit mijn opleiding als grafisch ontwerper, startte ik met screen design, gewoon typografisch werk met een software programma op de computer. Daarna zocht ik een mooie compositie van het woord op zich en daarvan nam ik een macro-opname. Mijn onderwerpen zijn geproduceerd met technische apparatuur. Het is de bedoeling mijn werken te verkopen aan bedrijven of aan privé-personen. Zoiets past uiteraard in een modern interieur, een dokterspraktijk, een wachtruimte, conferentieruimten of in een loft. Ik wilde eens met mijn eigen visie over fotografie en typografie naar buiten komen. Niet op vraag van een klant, maar van uit mijn eigen concept. Het is allemaal gestart, toen ik zo’n vijf jaar geleden een tekstje zag staan in een tijdschrift. Dat sprak me aan en heb het op mijn manier verwerkt. Ik dacht er over na om het te visualiseren en ben research gaan doen over de eigenschappen van kleuren. Ik zocht tevens naar de psychologische betekenis van het citaat. Zo zegt het woord lente me veel over jeugd en versheid. Deze gegevens probeer ik dan in mijn werken tot uiting te brengen”, aldus Frank De Graeve, die er sterk aan denkt om ook eens in OC De Kleine Beer zijn werken tentoon te stellen.
Info : www.mine-us2.be Tel: 0477/512510. De tentoonstelling loopt nog tot zondagavond 18 april.

11:33 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.