Beernem

16-04-10

Curieus plant uitstap naar Bokrijk

De leden van Curieus Beernem hoeven niet te klagen, want de jongste tijd zijn er al heel wat activiteiten georganiseerd. De lokale afdeling bruist van de activiteiten en er staan opnieuw heel wat zaken op stapel. Het komt er op aan van vroegtijdig in te schrijven, want anders riskeert men van een kale reis thuis te komen.

bokrijkVoorzitter Godfried Martelé, die ook instaat voor de computercursussen voor senioren, stelt dat binnenkort een uitstap georganiseerd wordt naar Bokrijk. “Voor de ledendag van Curieus hebben we twee bussen gereserveerd voor de trip naar Bokrijk”, aldus Martelé. “Dat betekent dat we zo’n 100 à 108 mensen kunnen meenemen. Sp.a en Curieusleden krijgen voorrang, maar kinderen en kleinkinderen van onze leden mogen gratis mee. Sp.a of Curieusleden, die voor hun lidgeld slechts 12 euro betalen, krijgen voor de volgende activiteiten grotere korting, zodat hun lidgeld van grotendeels terugbetaald is. Zo kan ik meegeven dat voor Bokrijk er gratis busvervoer en ingang voorzien is. Daarnaast is er een gratis middagmaal met twee gratis drankbonnen en heel wat animatie. Tevens is er nog gratis fietsverhuur voorzien”, aldus Godfried Martelé, die stelt dat een vroege inschrijving noodzakelijk wordt. Deze uitstap gaat door op 30 mei 2010.

Andere activiteiten

Naast deze hoofdactiviteit zijn er ook nog een paar nevenactiviteiten, zoals de vaardag met de Milieuboot op het kanaal Gent-Brugge. “Op zaterdag 24 april, tijdens Sint-Joriskermis, neemt de milieuboot onze leden mee voor een boeiende en leerzame verkenningstocht op het kanaal”, vervolgt Godfried Martelé. “Tijdens de educatieve milieuboottocht maak je op aanschouwelijke wijze kennis met alle aspecten van de waterweg waarop we varen, het landschap in de omgeving en het leven op, om en in het water. Al varend wordt aan dek een waterstaal van de waterloop genomen. In het labo aan boord van het schip wordt de waterkwaliteit van de waterloop bepaald en worden de gevolgen besproken van vervuiling op het leven in het water. Tijdens het 3 uur durende programma komen tevens de thema's watervervuiling en waterzuivering aan bod. Praktisch wordt er verzamelen geblazen aan Sint-Jorisbrug voor fietsers om 13u15. De boot vertrekt stipt om 14 uur. Wie niet wenst te fietsen moet ten laatste om 13u45 in Aalter zijn. De boot vaart tot aan de Keersluis aan de Gevaerts en is om 17 uur terug in Aalter. Daarna volgt om 17u45 nog een uitgebreide broodmaaltijd met cruditeiten in bistor De Daltons. Kostprijs voor Curieusleden bedraagt 5,5 euro. Leden S-plus betalen 6 euro en niet-leden hoeven 7 euro op te hoesten”, aldus Martelé, die eraan toevoegt dat op 30 april het traditionele Lentefeest doorgaat in Ten Dauwe.Info: Martelé : 050/78.00.14

10:55 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.