Beernem

04-04-10

Alle toeristische troeven bloot gelegd in nieuwe gids

Zo’n zes jaar geleden werd de toeristische dienst in ’t Schepenhuys boven de doopvont gehouden. Ondertussen is er al heel wat gebeurd op toeristisch vlak. In deze landelijke gemeente valt er heel wat te genieten en de samenwerking met Westtoer en Brugse Ommeland zorgen ervoor dat de toeristische troeven voldoende worden gepromoot. Met de nieuwe toeristische gids wordt Beernem nog meer op de kaart gezet.

gidsMie Debruyne, schepen van toerisme, was dan ook heel trots deze nieuwe gids te kunnen voorstellen. “De inhoud van deze gids bevat alle toeristische mogelijkheden, van historische wetenswaardigheden, over natuurweetjes tot doe-activiteiten van en in Beernem. Vooreerst starten we met de bossen van Vlaanderen, waarbij de wandelroutes worden voorgesteld. Oedelem en zijn berg behandelt de steenbakkerijen, ’t Schepenhuys, kunstenaar Jef Claerhout en de talrijke hoeves in Oedelem, zonder het Beverhoutsveld te vergeten. Ook het Zwarte Veld komt aan bod. In Een kanaal met een verhaal wordt even de historische toer opgegaan om daarna te verwijlen bij de natuurreservaten en het lattenklieversdorp Sint-Joris. In het hoofdstuk Beernem te voet, worden de talrijke wandelroutes beschreven, net zoals de fietsroutes aan bod komen in Beernem per fiets. Voor paardenliefhebbers is er nog Beernem te paard. De Beernemse streekproducten komen ruim aan bod, net zoals de logiesmogelijkheden en voor diegenen die de gastronomische toer opwillen is er voor elk wat wils”, legt Mie Debruyne uit.

Medewerkers

Deze toeristische gids kwam niet zomaar tot stand. “Neen”, beaamt de schepen. “We kunnen nog steeds rekenen op heel wat medewerkers. In onze werkgroep toerisme zijn vertegenwoordigers van sport, jeugd, culturele raad, erfgoedcel, streekproducten, logies en horeca aanwezig, die elk hun inbreng en hun nuttige tips aanbrengen. Voor het vele opzoekingswerk rond brochure, opstellen van folders, organiseren van de jaarlijkse tentoonstelling, doen we steeds beroep op medewerkers uit de heemkundige kring en de gidsen. Ook onze realisaties van de jongste zes jaar mogen gezien worden. We openden een toeristische balie, startten met streekproducten, openden het prachtige Oedelembergpad , het vernieuwde Beverhoutsveldwandelpad, de jaarlijkse tentoonstelling over kunst of geschiedenis, de Jef Claerhoutfietstocht, de themafietstocht “Tussen abdijen en kastelen”, de dorpskernwandelingen tijdens de zomerperiodes, de gegidste tochten over de Moorden van Beernem enz…Verder kijken we uit naar 20 juni voor de eerste geleide wandeling in het kader van Ommetoertjes. Een aanrader voor iedereen”, aldus Mie Debruyne.

20:52 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.