Beernem

28-03-10

Eric Grammens nieuwe kampioen bij De Bosbolders

De Bosbolders, die al meer dan dertig jaar bestaan en onderdak vinden juist naast de E40, hebben tijdens een gezellige maaltijd hun nieuwe kampioen in de bloemetjes gezet. Eric Grammens werd tot algemeen kampioen gekroond, na een spannende eindstrijd.

boldersEric Grammens is geen onbekende in het Beernems verenigingsleven. De man houdt ook al jarenlang contacten met de bevolking van een dorpje in Het Zwarte Woud en legt dan ook regelmatig uitstapjes in naar die streek. Enkele jaren terug werd een bus met mensen uit het Duits dorpje op het gemeentehuis ontvangen. Sinds twee jaar heeft Eric Grammens de boldersport ontdekt. “Dit is een echte volkssport, dat niet zou mogen teloor gaan”, vindt Grammens. “Het is aan ons om ervoor te zorgen dat ook jongeren zich hiervoor aangesproken voelen. Elke week twee namiddagen gaan bollen is uiteraard een leuke bezigheid voor senioren, maar ook jongeren kunnen zich bij de club aansluiten, zodat deze sport in stand wordt gehouden”, aldus de nieuwe kampioen.

Rode lantaarn

bolderVorig jaar won Werner Rolly de titel, maar deze keer eindigde hij als laatste en kreeg de rode lantaarn overhandigd. Dat is nooit eerder gezien bij De Bosbolders. “Ja, wat doe je eraan”, reageert Werner Rolly. “Als het niet meezit, dan mag je doen wat je wil. Een keer kampioen en een jaar later weer met beide voeten op de grond”, grapt Rolly. Sylveer Denys is de man die zich bezig houdt met de administratieve rompslomp binnen de club. “Ik heb, samen met de 89-jarige José Reynaert, onze vereniging helpen opstarten, meer dan dertig jaar geleden. We zijn altijd met een grote groep bolders geweest, maar dit jaar zien we het ledenaantal weer stijgen. Dat is een teken dat we goed bezig zijn”, weet Sylveer Denys.

13:09 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.