Beernem

22-03-10

Begrafenisondernemer Georges De Muyt is overleden

Op maandag 22 maart is de op 25 december 1943 geboren Georges De Muyt, zaakvoerder van bvba begrafenissen De Muyt uit Oostveld en Oedelem, na een slepende ziekte overleden.

steenBijna 33 jaar geleden startte Georges De Muyt een begrafenisbedrijf op in de Tinhoutstraat, naast de kerk van Oostveld. Van bij de start van het bedrijf werd de naam De Muyt een begrip in Oedelem en omstreken. Dank zij de uitstekende samenwerking met zijn ploeg, de kerkfabrieken en het zangkoor, dwong Georges De Muyt ieders respect en waardigheid af. Zijn onderneming bleef uitgroeien en jaren na startdatum deed zijn zoon Dirk zijn intreden als ceremoniemeester. In 1993 bouwden ze een funerarium uit, waardoor het kerkplein in Oostveld een nieuwe look kreeg. Het werd vooral een oase van rust waar bedroefden in alle sereniteit een waardig afscheid kunnen nemen van hun geliefden. In 2002 sloeg echter het noodlot toe, toen Dirk in een smartelijk ongeval het leven liet.In juli 2007 werd, in aanwezigheid van burgemeester Johan De Rycke, een gedenksteen onthuld, waarvan de gouden belettering de echte betekenis van het Funerarium De Muyt in eenvoudige en voor iedereen begrijpbare taal weergeeft. Georges De Muyt was ook een geliefd persoon bij de Oedelemse jeugd, want jarenlang heeft hij met zijn busje duizenden kilometers gereden om de jongeren veilig van en naar school te brengen. Honderden kinderen zullen dan ook een goede herinnering aan hun chauffeur overhouden. In Oedelemse kringen was Georges De Muyt een geliefd persoon, die voor iedereen een vriendelijk woord over had.
Foto: Georges De Muyt met zijn echtgenote in aanwezigheid van burgemeester Johan De Rycke en enkele schepenen ter gelegenheid van de onthulling van de gedenksteen. Info: De begrafenis heeft plaats op zaterdag 27 maart om 10 uur in de Sint-Petruskerk Oostveld.

19:13 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik was op zoek naar naam genoten en vond deze blog

Gepost door: De Muyt Robertr | 30-09-13

De commentaren zijn gesloten.