Beernem

19-03-10

Senioren slaan digitale weg in

Een tweetal jaren gelden maakte de gemeentelijke Seniorenraad, het overkoepelend orgaan van alle seniorenverenigingen, zich zorgen over de vaststelling dat senioren meer en meer achterop geraken in het digitale landschap. Weliswaar kan men op vele plaatsen computerlessen volgen, maar heel vaak zijn die uitsluitend geschikt voor mensen met professionele doeleinden.

seniorOnder het voorzitterschap van Lucien Decraemer namen Godfried Martelé, Maria Decrook, Charles Tant, Rony Decorte, Robert David, Jacqueline Vandoorne, Jean Lambert en Greta Goossens het initiatief om met leden van de verschillende seniorenverenigingen en met een beperkt aantal mensen een computercursus voor beginners te starten. “Na het eerste jaar hadden de cursisten zoveel reclame gemaakt, dat er algauw kon gestart worden met een tweede jaar”, aldus lesgever Godfried Martelé. “Ondertussen was het computerpark ook al flink uitgebreid door de giften van milde schenkers. Bovendien kon er met de subsidies van de Seniorenraad een printer en voor internetaansluiting worden gezorgd. Na deze inloopperiode zijn we nu zo ver gevorderd dat we openlijk reclame voor deze cursus durven maken, zodanig dat nog meer mensen deze niet schoolse cursus kunnen volgen”, vertelt Godfried Martelé.

Nieuwe cursus

De nieuwe cursus voor het eerste jaar start op vrijdag 3 september. “Les wordt gegeven op de eerste en derde vrijdag van de maand van 9u30 tot 11u30”, vervolgt Godfried Martelé. “De huidige lessen eindigen begin mei en de cursisten betalen één euro per les. Alle lessen gaan door in de vergaderzaal van OC De Kleine Beer en we starten vanaf nul. We leren met de computer en het toetsenbord werken. Daarnaast proberen we vlot Windows en Word te gebruiken, foto’s in te voegen en tonen we hoe men kan surfen op het internet, alsook hoe we e-mails kunnen lezen, schrijven en versturen. Kortom de cursus is geschikt voor mensen die een computer willen leren gebruiken in een niet schoolse omgeving. Persoonlijke hulp en raadgevingen worden voorzien. Het is niet nodig een eigen computer te hebben maar het is wel zeer nuttig als men thuis of ergens kan oefenen”, legt Godfried Martelé uit. “Er worden wegens plaatsgebrek niet meer dan 15 inschrijvingen aanvaard, indien er meer zijn dan 15 krijgen de oudste deelnemers de eerste kans en komt de rest op een wachtlijst”.
Info: inschrijven bij Conny Lambert, tel : 050/79 99 00.

22:26 Gepost door Reginald in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat aan GodfrieD Martelé voor de inzet en manier waarop de lessen gegeven worden. Als buitenstaander heb ik al veel goeie "pers" gehoord over de computerlessen voor senioren ! Doe zo voort Godfried .

Gepost door: lattenkliever | 21-03-10

De commentaren zijn gesloten.