Beernem

18-03-10

Bewoners Hooiestraat blijven ongerust ivm 3de en 4de spoor

Zowel Mieke Ghesquiere als Bart Bruyninckx wonen in de Hooiestraat 33 en 35, de onmiddellijke omgeving van de spoorweg en zijn bezorgd over hun levenskwaliteit in de toekomst. Zo wou Bart Bruyninckx weten of tijdens de werken, de Hooiestraat toegankelijk blijft. “Alternatieven zijn voorzien”, antwoordt Ilse Vancoillie. “Toch maakt Infrabel een grote denkfout”, aldus Bart Bruyninckx.

spoor1“Er worden weliswaar geluidsschermen geplaatst bij woningclusters. Dat is goed voor die mensen, daar heb ik geen probleem mee, maar de mensen die wonen in een halfopen of open bebouwing blijven in de kou staan. Ik spreek niet voor mezelf, maar voor alle bewoners van de wijk Gevaerts, waar een uitgesproken landelijk karakter primeert, waar het wonen niet beperkt is tot het huis, maar ook tot de landerijen, tuin en omgeving, daar wordt de levenskwaliteit volgens mij gehypotikeerd. Die mensen die geïnvesteerd hebben in een huis met een kleine tuin, worden beschermd, maar diegenen die kiezen voor een landelijke omgeving blijven in de kou staan. Het isoleren van onze woning tegen geluid is zinloos, omdat we bijna de helft van het jaar buiten leven. We zijn bezig in de tuin of op het land. Het geluid moet afgeschermd worden van het land en niet omgekeerd. Voor ons persoonlijk blijft de ontsluitingsweg wel heel belangrijk. Nu al moeten we bij onderhoudswerken aan het spoor een halfuur vroeger opstaan om de kinderen naar school te brengen. Ik vraag me af hoe het zal aflopen als men die grote werken start”, aldus Bart Bruyninckx. “Ik zal zeker contact opnemen met Infrabel om hen te wijzen op hun foutieve perceptie”.

Ook Mieke Ghesquiere blijft ongerust. “Ik ben zeker niet gerustgesteld. In mijn visie is het duidelijk dat als je met een aantal mensen samen leeft, wel degelijk in aanmerking komt voor een geluidsscherm. Ik ben een enkeling en word aan mijn lot overgelaten. Ik ben nu al zeker dat het aantal treinen zal verdubbelen op termijn, zodat we onmogelijk nog tijd in onze tuin zullen kunnen doorbrengen. De treinen komen op tien meter van mijn tuin”, aldus Mieke Ghesquiere, die haar levenskwaliteit bedreigd ziet.

Foto :Mieke Ghesquiere en Bart Bruyninckx blijven ongerust voor de toekomst

11:25 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.