Beernem

11-03-10

Vormingplus ook actief in Beernem

Vormingplus regio Brugge organiseert vorming voor volwassenen, zowel overdag als ’s avonds. Iedere deelnemer kan in zijn vrije tijd kennis maken met diverse cursussen en een brede waaier aan activiteiten van yoga tot tekenen, van handige harry in huis tot computeren, van kruidenbereidingen maken tot mindfulness, van multicultureel koken tot klassieke muziek…

vormingLucrèce Maene, educatief medewerkster aan Vormingplus, overlegde met cultuurfunctionaris Conny Lambert om te kiezen in het aanbodpakket dat bij Vormingplus voorhanden is. “Vormingplus biedt voor elk wat wils”, legt Lucrèce Maene uit. “Je vindt de activiteiten van Vormingplus dichtbij huis, in een gevarieerd en boeiend aanbod in Brugge, maar ook in elke gemeente van de regio. Sinds 2004 werken we heel goed samen met de gemeente Beernem. We zorgen voor de inhoudelijke invulling van activiteiten, terwijl de gemeente Beernem een goede locatie ter beschikking stelt en mee zorgt voor de promotie en de logistieke ondersteuning. De activiteiten gaan door in het Onmoetingscentrum De Klein Beer”, legt Lucrèce Maene uit.

Aanvullend

In de gemeente Beernem lopen er al heel wat cursussen aangeboden door kunstenaars of ondernemers, maar Vormingplus wil daar geen concurrentie voor zijn. “Het aanbod wordt zo gekozen dat het een aanvulling biedt voor de activiteiten, die door de verenigingen van Beernem geprogrammeerd worden”, vervolgt Lucrèce Maene. “We proberen altijd zo goed mogelijk aan te sluiten bij de interesse van het publiek. Telkens zoeken we naar nieuwe uitdagingen. In het voorjaar 2010 starten nog diverse cursussen zoals Feng Shui, kruidenbereidingen, arganolie, massage voor koppels. Ook een avond over archeologie in Beernem i.s.m. Raakvlak staat op het programma”, aldus Lucrèce Maene, die nog meegeeft dat men met initiatieven zoals mediabelangstelling, de drempel tot het volgen van cursussen wil verlagen.
“De concrete invulling voor het najaar gebeurt in de komende maanden”, voegt Conny Lambert er aan toe. “We voorzien opnieuw een reeks boeiende vormingsactiviteiten. Het programma zal te lezen zijn in het programmaboekje van de Kleine Beer en op de website van Vormingplus regio Brugge”.
Info: www.vormingplus.be/brugge

Foto :Schepen Carine Janssens, cultuurfunctionaris Conny Lambert en medewerkster van Vormingplus Lucrèce Maene, bieden heel wat cursussen aan.

15:00 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.