Beernem

27-02-10

Vierde Gouden Beer voor Bruno Claeys

Click to play this Smilebox slideshow: Beren
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize your own slideshow design

Voor de uitreiking van de trofeeën De Gouden Beren, liep OC De Kleine Beer vol. Zwemmer Bruno Claeys kreeg voor zijn prestaties in 2009 zijn vierde Gouden Beer uitgereikt. Bij de verenigingen ging MC ’t Hoekske met de eer lopen, terwijl Raf Sierens de trofee van Sportverdienste in ontvangst mocht nemen. Skeeler Juhani Stevens werd tot de meest beloftevolle jongere uitgeroepen.

Door de afwezigheid van sportfunctionaris Pol Vanderostyne, zag sportpromotor Pieter Van den Driessche zich genoodzaakt de fakkel over te nemen en als presentator op te treden. De man deed het met zoveel inzet en enthousiasme, dat het leek of hij gewoon was om de bindteksten aan elkaar te praten.De genomineerden waren niet de minsten. Bij de verenigingen kreeg MC ’t Hoekske de trofee, met slechts één puntje voorsprong op De Moedige Wandelaars. De motorclub vierde onlangs de start van het dertigste seizoen en hoopt dit jaar heel wat successen te behalen. Bij de trofee voor sportverdienste deed touwtrekker Norbert D’hooghe voor de tiende keer mee. Naast Raf Sierens namen er sterke kandidaten deel. Zo kreeg Kamiel Van Hyfte van HO Oedelem een eerste eervoller vermelding, terwijl Johan Valcke een tweede eervolle vermelding op zijn naam schreef. Bij de meest beloftevolle jongere dienden er zich zes kandidaten aan. Juhani Stevens, Melissa Teirlinck, Sofie Dendooven, Tim Verplancke, Anne Dessent en Dries Demeulenaere, zijn jongeren, waar we in de toekomst nog veel over zullen horen. Skeeler Juhani Stevens won met acht punten voorsprong op Melissa Teirlinck, die deel uitmaakt van dansschool Ramon. Eervolle vermeldingen waren er voor Tim Verplancke en Melissa Teirlinck.

Individuele prestaties

De meeste aandacht ging uiteraard naar de trofee voor individuele prestaties. Zwemmer Bruno Claeys, die in de vorige jaren, net zoals wijlen Tom Compernolle en veldrijder Sven Vanthurenhout, al drie keer de trofee op zak stak, won ook deze vierde trofee. “Die vierde trofee maakt me echt gelukkig”, opent Bruno Claeys het gesprek. “Ik ben gestopt met competitiezwemmen en ik ben echt blij nog dit te kunnen veroveren. Dit beschouw ik als een schitterende afsluiter van mijn ganse sportloopbaan. Met de vorige trofeeën was ik ook heel blij, maar nu besef ik pas wat het is om zoiets te winnen. Er zaten toch heel sterke kandidaten in mijn groep”, besluit Bruno Claeys, die nu zelf training geeft in zijn club BZK Brugge.

11:29 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.