Beernem

19-02-10

Lokale Sp.a houdt Nieuwjaarsreceptie

Tijdens een gezellige receptie bracht het lokaal Sp.a-bestuur hun nieuwjaarswensen over aan de leden. Enkele parlementsleden zoals John Crombez, Philippe De Coene en Dalila Douifi hielden eraan om er aanwezig te zijn. Na het welkomstwoordje van voorzitter Ignace Gernaey, legde Godfried Martelé het nieuw programma van Curieus uit.

receptieIn zijn toespraak legde John Crombez vooral de nadruk op het feit dat de energieprijzen de pan uit swingen. “We zijn in West-Vlaanderen een actie gestart om de elektriciteits- en gasprijzen te doen dalen”, aldus John Crombez. “We hebben al zo’n 31 infovergaderingen gehouden om de mensen uit te leggen hoe we het monopolie van Electrabel kunnen doorbreken. De meeste mensen hebben er geen idee van dat ze veel te veel betalen. Als we onze krachten bundelen, kunnen we ervoor zorgen dat we bij de aanbesteding de laagste prijs bedingen. Ook de hospitalisatieverzekering gaat drastisch omhoog, zodanig zelfs dat onze gepensioneerden dit niet meer kunnen betalen. We moeten er voor zorgen strijdbaar te blijven om onze mensen beter te laten worden”, aldus Crombez. Dalila Douifi had het over de pensioenen en de sociale solidariteit. “We hebben een sociaal pensioenplan klaar gestoomd, zodat het pensioen ook in moeilijke tijden kan verder betaald worden”, aldus Douifi.

Curieus

Godfried Martelé gaf een overzicht van het nieuw programma. Opmerkelijk zijn de bezoeken naar de kerncentrale van Doel, bezoek aan de Seaking en Meteowing te Koksijde, een citytrip naar Doornik, een tocht met de milieuboot vanaf Aalterbrug, een daguitstap naar Rotterdam en Delft en ook nog een daguitstap naar de Champagnestreek. “Daarnaast wordt werk gemaakt van een zesde Lentebuffet Ten Dauwe, waar de deelnemers een vijf gangenmenu met wijn krijgen voorgeschoteld”, aldus Martelé. “Verder zijn er nog fietsuitstappen doorheen de Meetkerkse polders en Lissewege, een strand- en duinentocht tussen Oostende en Nieuwpoort, Adinkerke-Torhout-Ieper-Oostende-Houthulst en een dagje naar de bessenkwekerij Den Bezegaard in Dentergem-Wakken. Dus voor elk wat wils”, besluit Godfried Martelé.
Foto : Het bestuur van Sp.a Groot-Beernem samen met Dalila Douifi en Philippe De Coene.

11:32 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.