Beernem

19-02-10

Carnaval te Beernem zonder stoet!!!

Vorig jaar nog trok een schitterende carnavalstoet doorheen de Beernemse straten. Dit jaar moet het noodgedwongen met veel minder, maar dat wil niet zeggen dat het carnavalsbal op 27 februari om 20u30 in OC De Kleine Beer er minder leuk om zal worden. Twee koppels strijden voor de titel van Prins en Roosje van Groot-Beernem.

carnaval3De Orde der Nachtridders, The Next Generation, heeft een bestuurswijziging ondergaan. Voorzitter Nico Lamote en secretaris Sandra Lamote kunnen nog steeds rekenen op Bart Injon, Bart D’haeninck, Joeri De Grande, Thierry De Blieck en Kristof Degraeve. Van de drie wijzen zijn enkel Marc D’haeninck en Johan Lamote overgebleven. Deze laatste neemt naast de taak van PR er ook nog de functie van penningmeester bij. “Op zaterdag 27 februari vliegen we er opnieuw in”, meldt Johan Lamote. “De stoet is er deze keer niet bij. Financieel is het moeilijk haalbaar, vooral als de gemeente niet over de brug komt met subsidies. Voor 2010 zijn we er opnieuw in geslaagd twee koppels warm te maken om te strijden naar de titel van Prins en Prinses carnaval 2010. Hun verkiezing gebeurt door middel van stemmen in de zaal en met praktische proeven. Iedereen die binnenkomt met een ingangskaart, krijgt één stembiljet, waarop hij of zij zijn of haar voorkeur kan laten blijken. De koppels krijgen vier proeven voorgeschoteld, die elk meetellen voor een aantal punten”, legt Johan Lamote uit.

Kandidaten

Dit jaar zijn de kandidaten toch wel bekende Beernemnaren. Zo zal fotograaf Eddy Persyn (53) het met Stefanie Leenders (40) opnemen tegen Luc Van Veirdegem en Vanessa Commyn. “Vorig jaar al vroeg Stefanie mij waarom wij het niet eens samen zouden proberen”, aldus Eddy Persyn. “Er bestaat wel een generatiekloof tussen ons, maar het belangrijkste is dat we leute maken. In elk geval zijn we heel goed voorbereid”, aldus Persyn. “Ik beaam ten volle hetgeen Eddy vertelt”, vult Stefanie Leenders aan. “We zijn van plan onze schouders onder dit gebeuren te plaatsen en we kennen beiden veel mensen”.

Luc Van Veirdegem (48) heeft al ervaring zat, want hij werd twee keer na elkaar Prins Carnaval van de stad Gent. “Ik ben wel een Gentenaar, maar ik woon in de Bloemendalestraat. Als alleenstaande vader met drie kinderen hebben ze me aangepord om mijn kandidatuur te stellen. Er zullen heel wat Gentenaren naar hier komen afgezakt”, weet Luc Van Veirdegem. Vanessa Commyn (26) woont in Knesselare en is huisvrouw. “Ik zorg voor mijn man en mijn kindjes”, aldus Vanessa, die gedurende 25 jaar in Beernem woonde. “Ik ben nog lid geweest van de Orde der Pinguins in Oostend, dus ik ken ook al het klappen van de zweep”.

11:22 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.