Beernem

16-02-10

Carnavalsfeer in Oedelem

MPIGO De Bevertjes en de Oedelemse Gemeenteschool hebben een carnavaltraditie opgebouwd. Sedert enkele jaren slaan de meisjes en jongens van beide instellingen de handen in elkaar en dompelen de Oedelemse straten in een uitzinnige carnavalsfeer. Ook dit jaar trokken de kinderen de straat op en werden gesteund door de Orde der Nachtridders.

carnaval1Als ergens in Groot-Beernem het woord carnaval valt, dan komen de Orde der Nachtridders er zeker aan te pas. Ook nu dat er in Groot-Beernem geen stoet wordt georganiseerd, vonden de leden van deze carnavalsorde soelaas in Oedelem, bij de leerlingen van de Bevertjes en Gemeenteschool. “Het is voor het eerst dat we de steun verkregen van de carnavalsgroep”, aldus Hilde Landuyt, directeur van de Gemeenteschool. “Samen met de kinderen van De Bevertjes kozen we voor het thema Hoeden. Het resultaat werd een kleurrijke, originele hoedenparade. De Orde der Nachtridders steunden ons met twee van hun prachtige praalwagens en drie, in carnavalstenue uitgedoste leden. Hiermee werd de optocht extra in de verf gezet”, aldus Hilde Landuyt.

Goochelaar

Voor de kinderen werd het een aaneensluiting van verschillende schooloverkoepelende activiteiten. “In de voormiddag toverde goochelaar Frankini, voor zijn dolenthousiaste publiek, fantastische truckjes uit zijn trukendoos. Na de middag stonden de stoet, een dansfeest en een taartenfestijn op het programma. Enkele mama’s, oma’s en juffen van beide scholen zorgden voor een wondermooi en overheerlijk taartenbuffet. Met een dergelijk evenement proberen de scholen niet alleen de creativiteit en de sociale omgang van kinderen met en zonder beperkingen te bevorderen, het behelst een heel brede waaier van leerdoelen. Dat de kinderen leerden kennismaken met cultureel erfgoed, is binnen onderwijsontwikkeling een hot item”, legt Hilde Landuyt uit, die nog de Orde der Nachtridders, de politie, het gemeentebestuur en de vele toeschouwers wou bedanken.

Foto : De kinderen beleefden heel wat pret aan hun carnavalsstoet door de Oedelemse straten.

10:48 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.