Beernem

10-02-10

Vogelopvangcentrum organiseert Comedy Weekend

Het Vogelopvangcentrum (VOC) dat zich ontfermt over zowel vogels als dieren in nood, organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 februari een grandioos weekend in OC De Kleine Beer. Hiermee wil men fondsen verwerven voor onze noodlijdende vogels en dieren, die het in deze koude dagen heel moeilijk hebben.

vogelDe jongste dagen was het bijzonder druk in het Vogelopvangcentrum. “Inderdaad”, beaamt Veronique Maeyaert, één van de vrijwillige medewerksters. “De meeste dieren hebben nog een vetreserve, maar na enkele vrieskoude dagen raakt die opgebruikt. Roofvogels, reigers, egels, zwanen, eenden, houtsnippen zijn onze voornaamste slachtoffers. Vogels en dieren oplappen of onderdak bieden vergt veel geld. Bijgevolg willen we een Comedy weekend inrichten, zodat we met de opbrengst hopen onze taak verder te kunnen verder zetten”, klinkt Veronique Maeyaert overtuigend.

Programma

Op zaterdag 20 februari wordt gestart met Thuis-acteur Pol Goosen, die peter is van het VOC. “Hij trekt de boel op gang vanaf 19u30”, vervolgt Veronique Maeyaert. “Daarna volgt Joost Van Hyfte, stand- up comedian en finalist van de Comedy Cup op Canvas. Een uurtje en een pauze later zijn er The Lunatics , het beste impro-gezelschap van Vlaanderen. Op zondag 21 februari zorgen wij ervoor dat er niemand moet koken. Wij verzorgen een spaghetti lunch vanaf 12 uur. Mensen die daarvoor inschrijven mogen gratis naar de voordrachten komen die om 14 uur plaatsvinden. Voor de spaghetti vragen we wel om vooraf te reserveren. De lunch kost 10 euro aperitief of een drankje naar keuze inbegrepen. Om 14 uur beginnen de voordrachten in de theaterzaal. Dries Van Nieuwenhuyse komt vertellen over steenuilen ,dan hebben we Aurel Vandewalle die vertelt over Grauwe kiekendieven en tot slot is er Jan Rodts de voorzitter van Vogelbescherming Vlaanderen die ook komt spreken. Dit is zeer de moeite waard. De ingang kost vijf euro, maar is gratis voor de spaghetti-eters”, aldus Veronique Maeyaert.

Info: Kaarten zijn verkrijgbaar bij dagbladhandel KIEKEBOEK stationstraat Beernem, of kunnen telefonisch gereserveerd worden op tel: 050 79 09 59. e-mail : voc.beernemvogelbescherming.be, website : www.voc-bulskampveld.be, reknr : 778-5985776-58.

Foto : Anne-Mie Leyts, Maria Van Hollebeke, Miguel Deroo, Katrien Werbrouck, Véronique Maeyaert en Debbie Deschepper hopen op een grote opkomst.

11:30 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.