Beernem

03-02-10

De mei gezet op nieuwe woningen

De sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo heeft de mei geplaatst op het woonproject langs de Diksmuidse Boterweg en Bargelaan in Beernem. Momenteel worden er 25 woningen gebouwd door het aannemingsbedrijf Bouwcentrale Modern uit Kaprijke. Dit bouwproject ligt pal in het centrum van Beernem.

meiHet project heeft een toegangsweg langs de Diksmuidse Boterweg en wordt aanzien als een groepsproject, waarbij gestreefd werd naar een rationele perceelsindeling, rekening houdend met de aanliggende kavels en projecten. De bouwvolumes zijn qua schaal in harmonie met de directe woonomgeving. “We bouwen er negentien woningen centraal rond een binnenplein”, geeft Vivendo-voorzitter Dirk De fauw uitleg. “De andere zes woningen langs de Bargelaan zijn zo geconcipieerd dat de bewoners er levenslang kunnen blijven wonen. Het principe van levenslang wonen betekent dat men een huis zo bouwt dat het zich makkelijk aan de veranderende omstandigheden aanpast. Zo voorkomt men dat bijvoorbeeld ouderdom of een handicap de bewoners verplichten te verhuizen uit hun vertrouwde leefomgeving en bespaart men dure aanpassingswerken achteraf”, aldus Dirk De fauw.

Ombouw

De zes woningen langs de Bargelaan zijn gemakkelijk om te bouwen. “Concreet hebben die woningen drie slaapkamers. Om te voldoen aan de veranderende levensomstandigheden is het mogelijk om de gelijkvloerse verdieping makkelijk om te bouwen. Zo kan een eethoek enkel door het plaatsen van een deur omgetoverd worden naar een gelijkvloerse slaapkamer en kan het gelijkvloers toilet, door het uitbreken van een gipskartonwand omgebouwd worden tot volwaardige badkamer. Belangrijke ontwerpcriteria bij deze eengezinswoningen was om de belangrijkste leefruimtes gunstig te oriënteren. Er werd gestreefd om maximaal zonlicht binnen te brengen in leefkamer en keuken. Elke woning bezit een privé tuin, welke gemakkelijk wordt ontsloten door ofwel een pad langsheen de achtertuin via de bergplaatsen of via de zijgevels”, legt De fauw uit.“Ontsluiting van het woonproject gebeurt langs de Diksmuidse Boterweg, maar voor fietsers en voetgangers wordt er vanuit het woonproject een pad aangelegd dat verbinding maakt met de nabijgelegen school en rusthuis Mariawende”, voegt burgemeester Johan De Rycke er aan toe.

11:04 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.