Beernem

29-01-10

Vandalen laten spoor van vernieling achter in Sint-Joris

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 januari zijn vandalen aan de slag geweest in Sint-Joris. Op een tiental plaatsen werden vernielingen vastgesteld. In de Kerkstraat hebben ze een vlaggenmast gebroken en in de VBS-school Sint-Joris werd zelfs gepoogd brand te stichten.

vandalen “Inderdaad”, beaamt juf Sophie Verstraete. “We hebben een gloednieuwe toegangspoort aan de ingang van de school aangebracht. Deze is gemaakt in hout en blijkbaar heeft men geprobeerd deze poort in brand te steken. Stel je voor dat de poort vuur vatte, dan stond wellicht de ganse school in lichtelaaie. Om dit te kunnen doen, zijn ze op bezoek geweest bij de buren. Ze hebben ingebroken in een tuinhuisje en een vat benzine gestolen. Wellicht hebben ze die benzine op de poort gegoten en geprobeerd de boel in vlam te steken”, denkt Sophie Verstraete. Rein Ringoot uit Hommels zegt dat er in zijn straat geen vernielingen zijn gebeurd. “Gelukkig hebben ze niet bij ons toegeslagen, maar alles zou gebeurd zijn in de Kerkstraat en Lattenklieversstraat”, aldus Rein Ringoot.

Naast de Kerkstraat werden er inderdaad vernielingen vastgesteld in de Lattenklieversstraat en Vaart-Zuid, waar enkele tuinornamenten en postbussen uit de grond werden gerukt. Verlichtingsmateriaal en een distributiekastje werden ook al onder handen genomen. Volgens de politie Het Houtsche werd zelfs een verkeersbord op het kerkhof teruggevonden. De politie is gestart met een grondig buurtonderzoek in de hoop om de daders te identificeren.
Foto :Juffrouw Sophie Verstraete van VBS Sint-Joris staat naast de poort die een brandvlek vertoont.

14:20 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.