Beernem

16-01-10

vzw Oostveld Leeft bundelt de krachten

In Oostveld, een gehucht bij Oedelem en grotendeels bestaande uit één grote straat, namelijk Tinhoutstraat, hebben alle verenigingen de krachten gebundeld om het sociaal leven op te krikken. Tevens werd een info-brochure uitgegeven waarin alle verenigingen zich voorstellen.

oostveldHeidi Arryn van de vzw Oostveld Leeft stelt dat de vertegenwoordigers en een aantal vrijwilligers zich voortdurend scharen rond één van de pijnpunten waarmee Oostveld te maken heeft. “Zo kwamen o.a. de busvoorziening voor studenten, die na hun schooldag niet meer thuis geraken aan de Hoorn en Zeldonck al aan bod”, aldus Heidi Arryn. “Door de gemeentelijke tussenkomst is er op schooldagen een aanvullende bus ingelegd. In het provinciaal structuurplan komt Oostveld niet meer in aanmerking voor aanvullende uitbreiding van bouwzones. De groep heeft bij de opmaak van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (GRS), een aantal bezwaren ingediend en positieve suggesties gedaan. Het gemeentebestuur nam een aantal voorstellen op in het GRS”, legt Heidi Arryn uit.

Info-brochure

Een ander project waarmee de groep uitpakt is een infobrochure. “Deze brochure wordt aan alle inwoners van Oostveld bedeeld”, vervolgt Heidi Arryn. “Dit kan alleen door de éénmalige toelage die het gemeentebestuur aan Oostveld gunt op basis van het beleidsplan 2007. Alle Oostveldse verenigingen stellen zich daarin voor. Hiermee hopen we dat nieuwe bewoners zich daarmee ergens kunnen oriënteren. Het is onze bedoeling deze brochure jaarlijks aan te passen. Deze brochure werd door vrijwilligers gedurende de maand december rond gedragen en in de brievenbussen gestopt. In de brochure steekt een activiteitenkalender, zodat iedereen perfect weet wie wat doet. Hiermee proberen we overlappingen te vermijden”, aldus Heidi Arryn.

18:23 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.