Beernem

07-01-10

Jeugd zoekt medewerkers voor Jeugdbeleidsplan

Tijdens de Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Johan De Rycke, ontvouwden enkele leden van de Jeugdraad een spandoek om jongeren aan te moedigen hun suggesties kenbaar te maken om een Jeugdbeleidsplan op te stellen. Hiermee wil de Jeugddienst jongeren aanzetten om in de volgende drie jaar hun zeg over het jeugdwerk te doen.

jeugdBurgemeester Johan De Rycke vond deze ludieke actie zelfs positief. “Dit bewijst dat onze adviesraden zelfs op Nieuwjaar actief zijn”, aldus de burgervader.Tom Van Ooteghem, contactpersoon bij de jeugddienst stelt dat er in de komende jaren van de huidige legislatuur een nieuw Jeugdbeleidsplan moet opgemaakt worden. “Nu zitten we in het planningsjaar en we zoeken jongeren die belangstelling koesteren voor het voeren van acties specifiek gericht op de Beernemse jeugd, waarmee we het beleid kunnen verbeteren. De bedoeling van vandaag moet je zien als het aanzetten van jongeren, die bepaalde ideeën hebben, deze kenbaar te maken en eventueel met ons mee te werken aan het nieuw Jeugdbeleidsplan”, aldus Tom Van Ooteghem, die momenteel de zwangere Annelies Derous vervangt.

Rode draden

Volgens Tom Van Ooteghem moeten er in het Jeugdbeleidsplan de doelstellingen van het jeugdwerkbeleid en jeugdbeleid geformuleerd worden. Daarnaast moet een financieel overzicht tot 2013 opgemaakt worden met advies van de Jeugdraad en na goedkeuring van de Gemeenteraad. “Doorheen het plan moeten twee rode draden lopen, namelijk vooreerst diversiteit. Hiermee bedoelen we dat het gemeentebestuur meer mogelijkheden voor jongeren en kinderen moet creëren. Als tweede item streven we naar interactiviteit met de jeugd. Kinderen en jongeren moeten hun zeg kunnen doen over het jeugdbeleid”, aldus Tom Van Ooteghem.

13:28 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.