Beernem

06-01-10

Veel volk op gemeentelijke Nieuwjaarsdrink

Voor de eerste keer werden alle inwoners van Groot-Beernem door burgemeester en gemeentebestuur uitgenodigd voor een Nieuwjaarsdrink op het plein voor het gemeentehuis. Ondanks de slechte weersomstandigheden gingen honderden inwoners op deze uitnodiging in. Burgemeester Johan De Rycke beloofde zijn best te doen om het iedereen naar zijn zin te maken tijdens het nieuwe jaar.

nwjDe glühwein en jenever gingen vlot over de toonbank, bemand door vrijwilligers uit het gemeentebestuur. De talrijk opgekomen inwoners van Groot-Beernem wisselden hun Nieuwjaarswensen uit. “Dit is weliswaar een mooi initiatief”, aldus Etienne Van Wonterghem, die samen met Sylvère Denys en de vroegere hoofdinspecteur van politie Willy Vermeersch zich aan één van de kolenkachels opwarmde. “Hopelijk is het niet eenmalig en kunnen we elk jaar naar hier afzakken om te klinken op het nieuwe jaar”. Burgemeester Johan De Rycke stelt dat de gemeente met een dergelijk initiatief het voorbeeld volgt van vele gemeenten uit de regio. “Bij sommige gemeente is het al jaren een traditie. Bij ons ligt nog fris in het geheugen de samenkomst op de Oedelemse Markt en in Sint-Joris voor de viering van het Millennium en ook nog de inhuldiging van de nieuwe Fietsbrug”, aldus de burgemeester.

Realisaties

Naast zijn traditionele Nieuwjaarswensen wijst Johan De Rycke even naar het resultaat van peilingen, die onlangs in een krant verschenen over de werking van de Vlaamse gemeenten. “Beernem komt er heel goed uit”, vervolgt De Rycke. “Als groene-ecologische gemeente wordt Beernem op de eerste plaats gezet voor de ganse regio en op de 31ste stek voor 308 Vlaamse gemeenten. In het onderzoek over bestuurlijke en administratieve items plaatsen we ons als derde in de regio en op de 51ste plaats van alle Vlaamse gemeenten. Zo’n rapport zegt evenwel niet alles. We hechten er niet al te veel belang aan. Het zijn onze realisaties die belangrijk zijn, zoals de vernieuwde Sint-Andreaslaan, de nieuwe sportinfrastructuur in Sint-Joris, de renovatie van wegen zoals de Spoorwegstraat en Beekstraat, de nieuwe voetpaden in de H. d’Ydewallestraat, de openstelling van de Kallemoeiedreef… Ik wil dan ook iedereen bedanken die in 2009 zijn steentje heeft bijgedragen om van onze gemeente een aangename leefgemeenschap te maken”, aldus burgemeester Johan De Rycke, die nog stelt dat 2010 zich aankondigt als een jaar van veel veranderingen op gemeentelijk vlak.

Voorzieningen

“De aanleg van de Markt en het kerkplein van Oedelem, samen met veranderingen aan ’t Schepenhuys, de ingrijpende werken van de wijk ’t Vliegend Paard, die in maart starten, het versnelde uitvoeringsprogramma voor nieuwe voetpaden en de start van de bouw van een nieuw sportcentrum in Beernem, zonder het dikke bouwdossier voor het derde en vierde treinspoor te vergeten, dat volgende week op de technische dienst zal belanden, samen met de bouw van een nieuw station”, somt Johan De Rycke de voorzieningen voor 2010 op. “Mijn wens voor 2010 is me meegegeven door mijn moeder. Telkens ik haar bezoek sluit ze mijn bezoek af met de woorden : Jongen, je beste doen hé”, besluit Johan De Rycke.
Foto :Het gemeenteplein liep vol tijdens de Nieuwjaarsdrink 2010.

17:32 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.