Beernem

31-12-09

Een Kerstverhaal in restaurant 't Bulskampveld

Tot vijf keer toe stelden de uitbaters van het restaurant ’t Bulskampveld vast dat er bij hen geld verdween, tot de dag dat er een camera werd geplaatst en men tot de vaststelling kwam dat een inbreker over de vloer kwam. De man is ondertussen via de videobeelden door de recherche herkend en opgenomen.

ritaLuc Taveirne en Rita Scherrens baten al ettelijke jaren het restaurant ’t Bulskampveld, dat in de bossen van het provinciaal domein Lippensgoed gelegen is, uit. “Na onze dagtaak bergen we steeds wat kleingeld op, omdat het gemakkelijk is om de volgende dag weer opnieuw te kunnen voortdoen”, aldus uitbaatster Rita Scherrens. “Zo’n drie weken geleden stelde mijn dochter vast dat de kassa leeg was. We schonken daar niet zo veel aandacht aan, maar een week geleden stelden we opnieuw vast dat het bakje en dat gedurende vier dagen na elkaar, leeg was, ondanks het feit dat er de avond voordien nog geld werd weggelegd. Het eigenaardige was dat we geen sporen van inbraak vonden. De maat leek ons vol en we besloten een video-installatie aan te schaffen met een camera gericht op de kassa. Op de vijfde dag hadden we prijs en brandden we de beelden van onze usb-stick vast op een CD-schijf, die we aan de mensen van de recherche overhandigden”, vertelt Rita Scherrens.

Kerstverhaal

Op de beelden was te zien dat de dief volledig in het wit was gekleed en na verdere analyse van de videobeelden, kwam men tot de vaststelling dat de man geen onbekende was voor het gerecht. “Na herkenning van de dief, die telkens via een zijraampje van het toilet naar binnen glipte, heeft men de man uit zijn bed gelicht en opgepakt. Na verhoor bekende hij uiteindelijk de diefstallen. Er is in totaal voor zo’n 600 euro gestolen. De man kwam echter tot inkeer en had spijt van zijn daden. Zo beloofde hij om de ontvreemde som geld integraal terug te betalen. Al bij al toch nog een goed einde”, besluit Rita Scherrens.

16:19 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.