Beernem

19-12-09

Gezinsbond Beernem bestaat 85 jaar

Op zondag 13 december 2009 vierde de Beernemse Gezinsbond haar 85-jarig bestaan. Het bestuur vierde deze verjaardag met een receptie en een gezellig samenzijn van de leden. Hiermee wil men deze vereniging even in de schijnwerpers plaatsen. Voorzitter Alain Janssens was dan ook tevreden met het feit dat heel wat leden op de uitnodiging ingingen.

bondDe eerste notulen van de afdeling Beernem zijn terug te vinden in het jaar 1924. “In de loop der jaren heeft de bond meerdere naamsveranderingen ondergaan. De Bond van de Talrijke Huisgezinnen, de Bond der Kroostrijke Gezinnen, de Bond van Grote en Jonge Gezinnen (BGJG) en tenslotte in 2002 de Gezinsbond”, vertelt Alain Jannsens. “Met deze laatste naamswijziging werd duidelijk gemaakt dat de Gezinsbond er is voor alle gezinnen: groot, klein, traditioneel, nieuw samengesteld, éénoudergezinnen,… Momenteel tellen we zo’n 560 leden. Reken je daar nog Oedelem bij met een 500-tal leden en Sint-Joris met meer dan 100 leden, dan komen we dicht in de buurt van de 1.200 leden voor Groot-Beernem”, aldus de voorzitter.

Dienstverlening

De nationale organisatie wordt gedragen door vele vrijwilligers in de afdelingen. “De afdeling Beernem telt momenteel 23 bestuursleden. Dit is ook nodig om de vele dienstverleningen te ondersteunen. Onze publicatie “De Bondsklapper”, de gezinsspaarkaart, de jaarlijkse paaseierenraap, de 2de-handsbeurs, de kinderoppasdienst, verkoop met korting van GSM-kaarten, Kinepolistickets, Go Passen en Key-Cards, de educatieve sessies en andere activiteiten, de kortingskaarten openbaar vervoer (groot gezin), de spreekbuis voor al onze leden naar de gemeente toe,…. Al deze zaken worden gedragen door onze vrijwilligers en hun gezin”, legt Alain Jannsens uit. “Lid worden van de Gezinsbond betekent mee groeien binnen een familie die steunt op enthousiaste vrijwilligers en een sterk gemotiveerd professioneel team. We hebben slechts één doel voor ogen, namelijk de leefwereld van gezinnen verrijken, verbeteren en beschermen”, prijst Alain Janssens de Gezinsbond aan.

12:54 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.