Beernem

12-12-09

Davy De Smet, nieuwe dirigent van Kon. Harmonie Sint-Cecilia Beernem

Dirigent Georges Schotte heeft na lange jaren het dirigeerstokje neergelegd en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beernem moest op zoek naar een nieuwe dirigent. Na lang zoeken kwam het bestuur van de harmonie uit bij Davy De Smet uit Eeklo, die vanaf november als vaste dirigent van het Beernemse muziek werd aangesteld.

harmonieDe Koninklijke Harmonie bleef niet langer op haar honger zitten en deed een oproep in het tijdschrift VLAMO voor de aanwerving van een nieuwe dirigent. “Zo’n zes kandidaten boden zich aan”, opent secretaris Simon Engelrelst het gesprek. “We gaven alle kandidaten evenveel kansen, want iedereen moest een proefrepetitie houden. Daarna werd het voor ons niet gemakkelijk om een definitieve keuze te maken. Immers alle kandidaten konden goede papieren voorleggen van muziekconservatorium en van dirigentenopleiding. Uiteindelijk koos het bestuur, in samenspraak met de muzikanten, voor Davy De Smet”, aldus Simon.

Jong

Davy De Smet is een jonge man van amper 24 jaar, maar ondanks zijn prille leeftijd wil hij starten als dirigent. “Het is de bedoeling om verder ervaring op te doen in de wereld van de harmonieën en fanfaren en ik ben bereid om het Beernemse muziek naar een hogere rangschikking te helpen brengen, wat uiteindelijk de wens is van al onze leden”, aldus Davy De Smet. “Als dirigent ben ik ook nog actief in het musical orkest Musical Theater Evolution en in het jeugdorkest van Lichtervelde. Ik studeerde muziek aan de stedelijke Academie van Eeklo, richting percussie, Jazz van drums tot mallets en volgde nog drie jaar Directie. Daarnaast was ik heek actief in verschillende harmonieën en bands zowel in België als in Nederland, waar ik al heel wat ervaring heb opgedaan. Tevens heb ik deelgenomen aan workshops georganiseerd door Vlamo voor gevorderden. Laat ons hopen dat deze samenwerking goed zal verlopen”, hoopt Davy De Smet.

Foto :Het bestuur van de Kon. Harmonie Sint-Cecilia Beernem met voorzitter Eddy Depré, secretaris Simon Engelrelst en de leden Walter D’hoore, Georges Meire, Christa Lambert, Wilfried en Kristof De Graeve hebben het volste vertrouwen in de nieuwe dirigent Davy De Smet.

16:52 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.