Beernem

09-12-09

Proeven van Kerstsfeer in Oedelem tijdens wandeling

Op zaterdag 19 december wordt in Oedelem een Kersttocht georganiseerd. Doorheen het dorp zal een wandelparcours kunnen afgelegd worden, waarbij de deelnemers langs enkele stalletjes passeren, waarbij ze een natje en een droogje kunnen nuttigen. In een sfeeërieke Kerstsfeer zal een mooi parcours kunnen afgelegd worden door de deelnemende gezinnen.

kersttochtEnkele jongeren van Tennisclub Smash hebben de hoofden bij elkaar gestoken en een heus Kerstwandelparcours uitgestippeld. Dimitri Van Wynsberghe wijst er op dat ze in oktober al een galafeest hebben gegeven, waarop meer dan honderd mensen op afkwam. “Startende in ons clublokaal is het de bedoeling om zo’n achttal kilometer doorheen het Oedelemse dorp te wandelen om dan terug aan te kopen in TC Smash”, legt Dimitri Van Wynsberghe uit. “Onderweg zullen we een viertal standjes plaatsen, waarover de jongeren zich zullen ontfermen om aan de deelnemers een drankje of een hapje aan te bieden aan een zeer democratische prijs. De bedoeling is om gewoon meer sfeer doorheen ons dorp te brengen, want voor het ogenblik is er niets of weinig gepland”, vertelt Dimitri Van Wynsberghe.

Samenbrengen

Met dit jongereninitiatief willen de tennissers meer sfeer brengen en vooral mensen samen brengen. “Inderdaad”, beaamt Dimtri Van Wynsberghe. “We willen de mensen warm maken om hieraan deel te nemen, zodat we een prachtige Kerstsfeer kunnen opsnuiven in Oedelem. We hopen dat we hiermee heel wat families kunnen aanspreken, zodat deze eerste Kerstwandeltocht uitgroeit tot een groot succes. Na evaluatie zullen we beslissen of we hiermee doorgaan naar volgend jaar toe. Hiermee willen we bewijzen dat ook jongeren in staat zijn om iets deftigs uit de grond te stampen, waarbij iedereen iets aan heeft”, legt Dimitri Van Wynsberghe uit.

FotoDimitri Van Wynsberghe, Kristof Van Wynsberghe, Kristof Deraedt en Joeri Vandendriessche zullen op zaterdag 19 december het nodige doen, zodat alle wandelaars aan hun trekken komen.

16:22 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.