Beernem

05-12-09

Kon. Harmonie Sint-Cecilia Beernem reikt medailles uit

Op het jaarlijks Sint-Ceciliafeest van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beernem, heeft het bestuur de verdienstelijke muzikanten gedecoreerd. De harmonie lijkt een nieuwe start te hebben genomen. Oudere muzikanten haakten af, maar deze werden vervangen door enkele jonge elementen. Voorzitter Eddy Depré was dan ook tevreden over het afgelopen seizoen.

muziekVolgens secretaris Simon Engelrelst zijn de afgelopen uitstappen zoals de installatie van de nieuwe pastoor en de herdenking van de twee wereldoorlogen met een ruime deelname van muzikanten goed verlopen. “Ons muzikantenaantal is fors gestegen”, legt Simon uit. “Er is een Bas klarinet bijgekomen, alsook een trombonespeler, een baritonspeler, twee bugels, een saxo-tenor, een bas Mib, een bas Sib, een hoorn en vijf nieuwe trommelaars. Thans gaat onze aandacht naar het aanwerven van klarinetspelers. Tevens hebben we een nieuwe dirigent aangeworven, die thans onze harmonie leidt. Davy De Smet is amper 24 jaar, maar wil verder ervaring opdoen in de wereld van harmonieën en fanfaren”, vertelt Simon. De harmonie bestaat meer dan honderd jaar en nodigt alle jongeren vanaf tien jaar, zowel meisjes als jongens, graag uit, om op donderdagavond in de oude schoolgebouwen van de Bargelaan, muziek te leren. Onder leiding van een bekwaam dirigent worden regelmatig concerten gegeven en straatuitstappen gedaan.

Decoraties

Zoals elk jaar worden tijdens het Sint-Ceciliafeest de meest verdienstelijke spelende leden in de bloemetjes gezet. “Zo ontvangen Griet Vromant, Ine Vromant en Liese-Lot Van Der Haeghen een decoratie voor 15 jaar muzikant”, vervolgt Simon. “Eddy Bakelandt krijgt een decoratie voor 35 jaar muzikant, terwijl Guido Boone gedecoreerd wordt voor 40 jaar muzikant”, aldus Simon. De onderscheidingen werden uitgereikt door Raymond Steyaert van Vlamo West-Vlaanderen. De dag startte met het opluisteren van de Eucharistieviering in de Sint-Amanduskerk, waarna een optocht leidde tot aan het huis van de voorzitter voor een receptie. Daarna ging het naar OC De Kleine Beer, waar het feest doorging in aanwezigheid van pastoor Eddy Van Maele.

Foto:De bestuursleden met staande van links naar rechts voorzitter Eddy Depré en Simon Engelrelst, naast Raymond Steyaert van Vlamo en Pastoor Eddy Van Maele feliciteerden de gedecoreerden.

16:20 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.